dinsdag 2 juni 2020 | week 23
Home » Nieuws » Grote brand legt loods in de as
Na de brand was er niet veel van de loods over. Foto: John Hofman.

Grote brand legt loods in de as

Grote brand legt loods in de as

Bleiswijk – Maandagavond 8 april ontstond rond kwart voor elf een brand in een loods aan de Merenweg. Al snel werd duidelijk dat het om een zeer grote brand ging. Het lukte de brandweer het ernaast liggende woonhuis te behouden. Ook een aantal paarden werd gered.

In de loods van 2000 vierkante meter stonden onder andere caravans gestald. De brandweer was met groot materiaal aanwezig om de brand te bestrijden. De vlammen waren in de verre omtrek te zien en de rookontwikkeling was enorm. Geadviseerd werd ramen en deuren gesloten te houden.
In de loods waren ook gasflessen aanwezig waarvan een aantal ontploft is.
Paarden die in een naastgelegen stal stonden, konden worden gered.
De aanwezige brandweerlieden zijn erin geslaagd te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar het woonhuis naast de loods.
Rond de klok van half twee ’s nachts ging een deel van de brandweerlieden terug naar de kazerne. Een aantal ploegen bleef achter om na te blussen.
In de loop van de nacht werd het puin van de ingestorte loods uit elkaar getrokken en begonnen de nabluswerkzaamheden.

Roetdeeltjes

In de directe omgeving van de brand zijn roetdeeltjes terecht gekomen. Vandaag wordt het grootste deel opgeruimd.
Dinsdagochtend gaf Rijnmondveilig.nl het advies aan omwonenden de roetdeeltjes op hun terrein met water en zeep te verwijderen. Gras kan gemaaid worden. Vermijd wel contact met de huid en was de handen na contact met de roetdeeltjes. Het advies is kinderen pas buiten te laten spelen als de roetdeeltjes verwijderd zijn.

Rijnmondveilig.nl

Rijnmondveilig.nl is een initiatief van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond, Ambulancezorg, Brandweer en Politie. Tijdens de brand konden omwonenden via de website rijnmondveilig.nl (tevens op Twitter) de actuele ontwikkelingen van de brand volgen.

Geef een reactie