dinsdag 19 januari 2021 | week 03
Home » Algemeen » GROOT NIEUWS!
De kerken vieren het kerstfeest dit jaar op een andere manier dan we gewend zijn.

GROOT NIEUWS!

GROOT NIEUWS!

Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek – Kerst 2020 wordt dit jaar anders dan anders. Het is nog niet bekend met hoeveel mensen het geboortefeest van Jezus samen in de kerken mag worden gevierd. De katholieke kerken van Berkel en Bergschenhoek hebben daarom een briljant plan!

Beide parochies bereiden een musical voor die van tevoren wordt opgenomen en die tijdens de kerstviering om 18.30 uur in de Onze Lieve Vrouw geboortekerk op kerstavond door RTV Lansingerland uitgezonden wordt. De viering in de Willibrordkerk in Bergschenhoek is om 20.00 uur.
De kerstmusical krijgt als titel: GROOT NIEUWS. Tijdens een journaaluitzending vol ellende, waar kinderen naar kijken, komt er opeens Breaking News: in Bethlehem is een nieuwe koning geboren waarvan engelen zeggen dat Hij vrede op aarde zal brengen. Hoe dan?
De scènes van deze musical zullen van tevoren op diverse locaties buiten worden opgenomen: in een schapenwei, een stal, onder een sterrenhemel, etc. De liederen zullen tussen de scenes door in de kerk gezongen worden door de kinderkoren de BeRKelnootjes en de Kerkrakkertjes. Tijdens de uitzending kunnen mensen via een chat vanuit de huiskamer reageren of gebedsintenties doorgeven. Na de musical volgen er enkele interviews (zoals we dat kennen van The Passion) over wat kerstmis voor bepaalde mensen betekent. Aan het eind mogen de kijkers die in de buurt van de OLV Geboortekerk wonen naar het kerkplein komen om samen met de kerkgangers buiten op gepaste afstand samen Midden in de Winternacht te zingen. Tenslotte is er warme chocolademelk (als het weer het toelaat).
Kinderen en jongeren die via de kerk een uitnodiging hebben ontvangen om in de musical mee te spelen, kunnen zich nog aanmelden. Het aanmeldtermijn is verlengd tot vrijdag 27 november. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: opgezinsvieringwerkgroepOLVG@ParochieChristusKoning.nl .