vrijdag 10 juli 2020 | week 28
Home » Algemeen » Groot aantal deelnemers volbracht met plezier mooie fietstocht

Groot aantal deelnemers volbracht met plezier mooie fietstocht

Zomerestafette Welzijn Lansingerland

Groot aantal deelnemers volbracht met plezier mooie fietstocht

Bleiswijk – “Ik ben helemaal versleten”, was een van de meest gehoorde kreten na afloop van de Zomerestafette 2019, georganiseerd door Welzijn Lansingerland. Ondanks dat hebben alle deelnemers het woensdag 28 augustus ontzettend naar hun zin gehad en hadden ze het er graag voor over om moe, maar voldaan terug te keren op de basis: dienstencentrum De Leeuwerik in Bleiswijk. Coördinator van deze ‘trip’, Arnold Oosterlaan, was uiteindelijk een tevreden mens: zoveel deelnemers had hij eigenlijk niet verwacht: ongeveer 100!

John Hofman

Het was ook best een flink eind dat moest worden afgelegd. Geschat werd dat de tocht zo’n 50 kilometer omvatte. Voor de e-bikers (de meeste deelnemers hadden een elektrische fiets bij zich) viel dat dan nog wel mee, maar er waren ook een paar deelnemers die op de ‘gewone’ fiets waren gekomen en dan is het het wel even afzien wat het tempo betreft.
De dag begon met bewolkt weer en men werd zelfs verrast door enkele buien. Verder op de dag kwam de zon weer tevoorschijn en werd het prachtig fietsweer. Op drie locaties kon men zich al om 8.30 uur laten inschrijven. Verdeeld over drie groepen die elk vanaf een locatie vertrokken, verzamelde men zich bij Ontmoet! in Bergschenhoek waar een warming-up en koffie met iets lekkers wachtten alvorens op de fiets verder te gaan. Na het estafettestokje te hebben uitgereikt, vertrok men richting Berkel en Rodenrijs om, enigszins nat geworden, bij Wel-kom! te arriveren, daar even uit te rusten en met elkaar een mooi schilderij te maken.

Op het witte doek

De bedoeling was om op het witte doek te laten zien wat ze onderweg hadden gezien en hoe ze de fietstocht tot dan toe ervoeren. Docente Nelly Boers hielp daarbij een handje. Daarna ging het richting Zorgcentrum Sint Petrus om, hongerig geworden, naar de Leeuwerik in Bleiswijk te fietsen waar een heerlijke lunch klaar stond.
‘Het zit er op’, dacht men daarna, maar daar vergiste men zich in. Arnold wilde nóg een rondje fietsen langs mooie plekjes. Hoewel veel deelnemers regelmatig langs bekende plekken in Lansingerland en omgeving fietsen, waren ze toch plaatsen tegengekomen die ook voor hen ‘nieuw’ waren. De hele route was trouwens de moeite waard. Men kwam langs de Ackerdijkse Plassen, door het weidegebied, door de Groenzoom en zelfs langs het industrieterrein in Zoetermeer. Ook de HSL werd enkele malen gekruist.
Met een grote groep deelnemers gaat het dan wel eens mis: er zijn helaas enkele mensen met de fiets gevallen. Geen ernstige verwondingen gelukkig, maar het EHBO-echtpaar In ’t Veen van EHBO Bergschenhoek moest wel wat pleisters plakken.

Nieuwe directeur Welzijn

Terug op de basis: de Leeuwerik, kreeg men wat te drinken en werden hapjes rond gedeeld, waarna Activiteitenbegeleider van de Stichting Welzijn, Ton Dekker, het woord gaf aan de (nieuwe) directeur van de stichting, Margriet Keizerwaard. Zij maakte, met microfoon, een rondje door de zaal, om te vragen aan willekeurige deelnemers hoe ze de estafette hadden ervaren. Positief, was het vaak gehoorde antwoord, maar nogmaals: wel pittig vanwege de afstand en het verschil tussen e-bike en de gewone fiets.
Hierna werd het schilderij door enkele deelnemers en vrijwilligers onthuld en gezegd moet worden dat het een echt kunstwerk is geworden. Het zal enige tijd worden opgehangen op de verschillende locaties van de Stichting Welzijn Lansingerland. Tevens werd het estafettestokje overgedragen aan degenen die volgend jaar de estafette gaan uitzetten. Hulde aan al die vrijwilligers die de estafette tot een succes hebben gemaakt! Het ziet er naar uit dat dit evenement een traditie gaat worden. Bij het naar huis gaan, ontving iedereen een pakketje paprika’s