zaterdag 16 januari 2021 | week 02
Home » Algemeen » Groepen 8 Willibrord sluiten schooljaar af op Texel
.

Groepen 8 Willibrord sluiten schooljaar af op Texel

Groepen 8 Willibrord sluiten schooljaar af op Texel

Bergschenhoek -Traditioneel vormt de kampweek naar Texel een van de afsluitende hoogtepunten van het schooljaar van de groepen 8 op de Willibrord. In deze Corona-tijden was het lang onzeker of er mogelijkheden zouden zijn om een kampweek of een alternatief hierop door te laten gaan. Na 1 juli ontstond er een opening om mogelijk toch op kamp te gaan.

De kamplocatie, de leerkrachten, directie en begeleidende ouders, de busmaatschappij en de hulp van Holland Plant zorgden voor groen licht. Tot slot hadden ook alle ouders er vertrouwen in dat hun kinderen op een veilige manier hun schoolperiode toch met een geweldige kampweek konden afsluiten.
Al bijna 30 jaar gaan de groepen 8 op kamp naar Texel. Deze gehele periode zorgt Holland Plant geheel belangeloos met een grote vrachtwagen voor het vervoer van de bagage en fietsen. Dit jaar paste er zelfs als extra verrassing voor de kinderen een luchtkussen in. Maandag 13 juli stond onze vaste chauffeur Andre Mulder van Holland Plant weer klaar om alles in te laden. Enthousiaste kinderen werden door hun ouders uitgezwaaid, waarna het kampavontuur kon beginnen. Al ging alles net even anders dan voorgaande jaren toch kon vrijwel alles wat op het programma stond doorgaan. Van meeuwen voeren op de veerboot, het bezoeken van de Fonteinsnol en het zelf ontdekken van de fietsroute naar het kamphuis. De volgende dagen stonden in het teken van sport en plezier op het strand, in het bos en op de kamplocatie zelf. Waar het in Bergschenhoek regende, straalde de zon op Texel. In de Slufter werden vissen, krabben en garnalen gevangen en werden de kinderen geïnformeerd over dit bijzondere natuurgebied. Met een afsluitende bonte avond en aansluitend de disco is de kampweek afgesloten. Moe, maar voldaan hebben de kinderen toch een onvergetelijke kampweek beleefd.