zaterdag 8 augustus 2020 | week 32
Home » Advertorial » Groenen Mobiliteit helpt iedereen op weg
André toont een lichte en eenvoudig inklapbare scootmobiel die makkelijk meegenomen kan worden achterin de auto of in het openbaar vervoer.

Groenen Mobiliteit helpt iedereen op weg

Groenen Mobiliteit helpt iedereen op weg

Berkel en Rodenrijs – De Berkelse Poort is weer een pracht van een zaak rijker. Uniek in de regio en zeer laagdrempelig. Groenen Mobiliteit is een speciaalzaak voor iedereen die op zoek is naar een scootmobiel, rollator, rolstoel of een sta-op stoel. Groenen is tevens gespecialiseerd in een uitgebreide collectie accessoires.

In een grote showroom heeft de bezoeker genoeg te bekijken. Een groot assortiment aan scootmobielen in soorten, maten en prijzen; zowel nieuwe als gebruikte modellen. Van merken als bijvoorbeeld Kymco, Vermeiren, Sunrice en Afikin. Buiten- en binnenscooters, opvouwbare, met accessoires als mandjes, koffers, spiegels, een houder voor stokken in diverse uitvoeringen en nog veel meer.

Toevallig

Eigenaar André de Mik kan enthousiast vertellen over het ontstaan van de zaak. “In Leiden hebben we een speciaalzaak in accu’s. Daar kwam ook regelmatig iemand binnen die problemen had met de accu van z’n scootmobiel. Daar bleef het echter niet bij, want in veel gevallen was er nog meer loos aan de scootmobiel en pakten we dat meteen even mee; een spiegel die scheef stond, een wiel dat platter was dan de andere drie. We hebben een eigen werkplaats en als het even kon was het snel aangepakt. Met verraste klanten als gevolg die tot dan toe de ervaring hadden van lange wachttijden. We zijn toen in Leiden van start gegaan met Groenen Mobiliteit en daar kregen we het steeds drukker mee. Dat was er mede de reden van dat we ook op zoek gingen naar de vestiging hier in de regio. De plek die we hier vonden is qua grootte uniek. Niet alleen een grote showroom, maar tevens ruimte voor een brug, waardoor we alles ter plaatse kunnen aanpakken. Iedereen kan ook een afspraak maken voor een onderhoudsbeurt en voor de service die de klant van Groenen Mobiliteit gewend is.”

Op zoek

Terwijl André vertelt over de vele mogelijkheden stapt een bezoeker binnen. “Mijn vader reed al een tijdje in een scootmobiel, maar daar is hij onverwacht mee gevallen. Nu wil hij er niet meer in rijden; hij durft het niet meer en zit binnen,” is zijn verhaal. André legt hem uit dat je met een PGB zelf een scootmobiel kunt gaan uitzoeken en kopen (je kunt hem ook via de gemeente aanvragen, maar dan ben je gebonden aan hetgeen zij verstrekken). De zoon spreekt af met zijn vader langs te komen en samen een veilige en goed bij hem passende scootmobiel op vier wielen te komen bekijken en uitproberen.
“Stapt iemand voor de eerste keer in een scootmobiel dan kan een ergotherapeut – als het niet lukt – bij de gebruiker aan huis langs komen om te helpen en samen te oefenen. Iedereen moet veilig en vertrouwd op pad kunnen.”

Openingstijden

De maandag staat gereserveerd voor afspraken. Van dinsdag tot en met vrijdag is Groenen Mobiliteit geopend van 11.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Het pand van Groenen Mobiliteit is makkelijk te vinden aan de Berkelse Poort 13a. Meteen als je het bedrijventerrein oprijdt is het ’t derde pand aan de rechterkant. Met een parkeerplaats voor het pand en de entree aan de zijkant.