donderdag 22 oktober 2020 | week 43
Home » Algemeen » Goede dekking van AED’s in centrum
Goede dekking in het centrum van Berkel.

Goede dekking van AED’s in centrum

Goede dekking van AED’s in centrum

Berkel en Rodenrijs – ​​​​​​Door het plaatsen van een AED aan de gevel naast Optiek De Schepper in de Centrumpassage zorgt Winkelpromenade Berkel Centrum voor een goede dekking van AED’s in het centrum van Berkel.

Deze AED in de Centrumpassage en die in de Kerkstraat, naast de pinautomaat (tijdelijk verwijderd ivm onderhoud) zijn 24 uur bereikbaar. De AED’s bij Albert Heijn, Cafetaria Snackbar Verhage en bij Supermarkt Hoogvliet zijn te bereiken tijdens de openingstijden van de winkel.
Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat het leven kan redden van mensen met een hartstilstand. Daarom is het van belang dat de AED’s zijn aangemeld bij het automatische alarmeringssysteem HartslagNu. Dit is een systeem dat gekoppeld is aan 112-meldingen. Krijgt de meldkamer een signaal dat er sprake is van een hartprobleem, dan ontvangen burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer automatisch een oproep om te komen reanimeren of om de dichtstbijzijnde AED te halen. Bent u in het bezit van een AED en is deze nog niet aangemeld? Doe dat dan alsnog via www.hartslagnu.nl. Bent u in het bezit van een reanimatiecertificaat? Meldt u zich dan via dezelfde website aan als burgerhulpverlener.
Op www.buurtaed.nl vindt u informatie over een actie van de Hartstichting, waarbij u, samen met uw buurt/straat/bedrijf, een AED met buitenkast bij elkaar kunt sparen. Heeft u nog aanvullende vragen, neemt u dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 010.