maandag 13 juli 2020 | week 29
Home » Algemeen » Goed samenspel tussen Helicon en Zandprinses
Zandprinses Rosa in actie. Foto: John Hofman.

Goed samenspel tussen Helicon en Zandprinses

Goed samenspel tussen Helicon en Zandprinses

Berkel/Bergschenhoek – Het was zaterdag 2 november uitstekend weer om naar een concert te gaan: herfstachtig, met af en toe een bui. Muziekvereniging Helicon gaf twee concerten, ’s middags en ’s avonds in het gemeentehuis van Lansingerland. Het middagconcert was speciaal bedoeld voor kinderen, waarbij Zandprinses Rosa van der Vijver uit Friesland, een hoofdrol vervulde. ’s Avonds kreeg het concert een vervolg met een optreden voor volwassenen. Helicon heeft zichzelf goed in de spotlights gezet en hoopt op een aanwas van jeugdige muzikantjes.

John Hofman

Wethouder Ankie van Tatenhove opende ’s middags met plezier het middagconcert en was verheugd over de grote opkomst van vooral kinderen, want daarvoor was dit concert hoofdzakelijk bedoeld. Het werd een aangepast en vooral gezellig programma, want je kunt bij kinderen niet aankomen met wat klassiekere stukken. Die willen plezier, dansen op de muziek en vooral genieten, want ze mogen mee met vader en/of moeder naar een echt concert! We zagen zelfs een kind in een kinderstoel zitten naast mama, vol verbazing om zich heen kijkend maar wel heel lief en stil. De entreehal van het gemeentehuis blijkt voor een concert als dit een uitstekende locatie te zijn, zo bleek weer opnieuw. Ze was nagenoeg bezet en zelfs op de trappen naar de eerste verdieping zaten kinderen aandachtig te luisteren en te kijken. Jammer was dat een aantal kinderen op de galerij van de eerste verdieping heen en weer rende en voor rumoer zorgde, dan denken we ouders, waar zijn jullie? Je kunt van kinderen uiteraard niet verwachten dat ze muisstil zijn tijdens een concert, want dan neem je ze hun spontaniteit af, maar gaan rennen met totaal geen aandacht voor het concert en de zandprinses gaat dan ons inziens net iets te ver. Terug naar het concert.

Inspiratie

Het concert overtrof alle verwachtingen, want Helicon blijkt met sprongen vooruit te zijn gegaan. Haar optreden wordt steeds professioneler, de muziekstukken waren naar onze mening met enorme inzet ingestudeerd en de keuze van het repertoire boeide zeer. Ongetwijfeld mede een verdienste van dirigent Jeroen de Wit die de touwtjes strak in handen heeft en de muzikanten inspireert. Als dan een Zandprinses tijdens het spelen van de ook nu weer mooie stukken dit omlijst met haar prachtige ‘tekeningen’ dan is het geheel compleet. Ze kreeg een verdiend applaus. Op grote schermen kon het publiek haar kunsten volgen. Tussen de muzikanten zagen we ook nu weer enkele leden van Concordia, waaruit blijkt dat beide verenigingen bereid zijn elkaar te helpen als dat nodig is. Na afloop kregen de kinderen bij de uitgang een mandarijn.
’s Avonds deed Helicon het nog eens ‘dik’, nee niet dunnetjes, over en kregen de bezoekers nog meer mooie stukken te horen. Een geslaagde dag, mede dankzij veel oefenavonden.
Gaat u maar eens kijken op de donderdagavond in gebouw de Ark, Oranjestraat 2 in Berkel en Rodenrijs, want dat is de oefenavond van Helicon. Bent u muzikaal? Kom gerust eens langs. Op de website helicontact.nl vindt u alle informatie.