woensdag 5 augustus 2020 | week 32
Home » Advertorial » Go4Coaching biedt individuele aandacht voor elk kind

Go4Coaching biedt individuele aandacht voor elk kind

Go4Coaching biedt individuele aandacht voor elk kind

Berkel en Rodenrijs – Met boosheid, verdriet of faalangst rondlopen, een overlijden of scheiding van nabij meemaken, je onzeker voelen in contacten met kinderen of volwassenen, last hebben van slapeloosheid of leerproblemen; meer kinderen dan wij soms denken krijgen hier in hun jonge leven mee te maken. Gelukkig is er een helpende hand van kindercoaching; een laagdrempelige, kortdurende, praktische begeleiding voor kinderen die even knel of niet lekker in hun vel zitten.

Petra Lammers-Hofsteede heeft een jarenlange ervaring in het onderwijs. Ze werkte zowel op een reguliere basisschool als op de Mytylschool aan de Ringdijk. Momenteel is zij actief op een ZMLK school. In haar loopbaan werkt ze veelvuldig met kinderen die af en toe een handje geholpen moeten worden. Ze volgde de studie Gezins- en kindercoach en besloot tevens een eigen praktijk te openen. “Mijn werk staat in het teken van het helpen van kinderen met problemen. Hen goede aandacht geven en de eigen kwaliteit naar boven brengen staan daarbij centraal. Met oplossingen die uit het kind zelf komen. Ik wil er voor zorgen dat het kind (en de ouders) inzicht krijgt in zijn of haar eigen kwaliteiten.”

Go4Coaching

Go4Coaching is er voor kinderen van 4 t/m 15 jaar. “Voor we aan de slag gaan heb ik altijd eerst een intakegesprek met de ouders en het kind. Er moet vertrouwen zijn voor we beginnen.” Uitgangspunt van de coach is het eigen karakter van het kind; het kind staat centraal. Samen wordt bekeken waar het probleem zit, hoe er mee om te gaan en wat het kind er zelf aan kan doen. Dat gebeurt aan de hand van kindertekeningen, het voorzetten van een spiegel, spelletjes en daarbij aansluitend speelgoed. Om het kind zichzelf te kunnen laten zijn.

Geen wachtlijst

Go4Coaching is laagdrempelig en kent geen wachtlijst. Elk kind moet snel kunnen beginnen. “Door vrolijkheid en de ervaring van jaren kan ik het kind een stap verder helpen. Ook met huiswerkbegeleiding of het maken van huiswerkplannen. Kinderen met individuele hulp kunnen meer bereiken dan ze zelf voor mogelijk houden. Het werkt veelal verlossend en voor zowel henzelf als hun directe omgeving is het fijn te ervaren dat kinderen inzien hoe veel ze eigenlijk zelf kunnen.” Petra weet door haar onderwijservaring hoe het is om de kinderen het plezier in leren bij te brengen en hoopt dat ook in haar praktijk te bereiken.
Voor meer informatie: www.go4coaching.nl .