zaterdag 8 augustus 2020 | week 32
Home » Algemeen » Gezelligheid op terrassen, nu het weer nog!
Vanaf 1 juni konden de deuren weer open en kreeg Johan het gewoon weer lekker druk.

Gezelligheid op terrassen, nu het weer nog!

Gezelligheid op terrassen, nu het weer nog!

Berkel en Rodenrijs – “We mogen niet klagen. De terrassen mogen groter en de mensen krijgen er weer steeds meer zin in gezellig even iets te komen eten of drinken”, zegt Johan Woutersen, eigenaar van Café ’t Centrum. Groot of klein; de horeca moest medio maart van de ene op de andere dag de deuren sluiten. Maar menigeen maakte van de nood een deugd.

Trees Borkus-Henskens

“We hebben de tijd gebruikt om de zaak eens flink op te knappen,” kijkt Johan op de achterliggende periode terug. “De doe-het-zelfzaken hebben goede klanten aan ons gehad. We waren er dan ook weer helemaal klaar voor toen de deuren open mochten, want ook nu blijkt dat alles maar tijdelijk is.”

Overleven

“We overleven het wel weer,” is zijn overtuiging. Als enthousiast fan en medeorganisator van de Oranjefeesten vond hij het wel erg jammer dat de 5 mei festiviteiten niet doorgingen. Deze waren dit jaar groot opgezet en zouden in het Annie M.G. Schmidtpark plaatsvinden.
“Er zou groots worden uitgepakt, maar corona gooide ook hierbij roet in het eten; geen feest rond 75 jaar bevrijding.”
Vanaf 1 juni konden de deuren van Café ’t Centrum weer open en kreeg Johan het gewoon weer lekker druk.
“Het was nog even afwachten hoe en wanneer de markt hier in het centrum weer opgebouwd ging worden, maar ook dat verliep gunstig voor mij. Ik kan mijn terras laten staan; ook op woensdag. Ik vind het sowieso bijzonder dat de Kerkstraat normaal gesproken helemaal vol staat met marktkramen terwijl dat voor het winkelend publiek de drukste straat van het centrum is. De kramen staan nu meer verspreid door het centrum, waardoor je ziet dat de bezoekers meer door het hele centrum lopen en de gezelligheid zich verspreidt.”

Blij

Met ingang van 1 juli mogen er weer meer mensen ontvangen worden in de horeca. “Tot nu toe ontvingen we twee typen mensen. De een houdt ruime afstand en de andere maakt zich minder zorgen. We moeten ons uiteraard houden aan de regels, maar we zijn ook blij met de Boa’s die wel komen controleren, maar eerst waarschuwen en niet meteen met een bekeuring wapperen.”
Het darten en biljarten kan overal weer van start. “De dinsdagavond is bij ons als jaren de vaste klaverjasavond, maar het advies is nog negatief en dus wachten we daar nog even mee. Wordt het een mooie zomer dan zal ook het terras gezellig bezet blijven en kunnen we weer met z’n allen vooruit kijken en genieten van gezellige horeca in ons leuke dorp. Ik zie de toekomst rooskleurig tegemoet!”