donderdag 29 oktober 2020 | week 44
Home » Algemeen » Geweldige viering 80-jarig bestaan Concordia
De Melody Percussion Band zorgde voor een heel apart optreden. Foto: John Hofman.

Geweldige viering 80-jarig bestaan Concordia

Geweldige viering 80-jarig bestaan Concordia

Bergschenhoek – Het Berghonk ontving zaterdagmiddag 30 november een groot aantal muziekliefhebbers voor het jubileumconcert van muziekvereniging Concordia. Er was voor de sporthal gekozen, omdat Concordia het najaarsconcert in verband met het 80-jarig bestaan een apart tintje wilde geven en er veel publiek werd verwacht. In groten getale kwamen donateurs, fans en genodigden op het concert af, dat deze keer werd versterkt met een aantal solisten.

Het opstellen van de publieke tribune, het orkest en de licht- en geluidsapparatuur in deze sporthal zal ongetwijfeld wat hoofdbrekens hebben gekost, want niet elke sporthal leent zich voor een groot concert. Het publiek aan weerszijden van het orkest had iets minder zicht op het geheel. Maar dat terzijde kan worden gezegd dat Concordia zoals verwacht weer een prachtig concert ten beste heeft gegeven, met in het achterhoofd: een 80-jarig bestaan vraagt om een perfecte middag. Dat werd het ook.
Burgemeester Pieter van de Stadt opende de jubileummiddag op zijn bekende enthousiaste wijze, waarna het orkest alle ruimte kreeg om het speciaal voor deze dag ingestudeerde repertoire te presenteren. Uiteraard werd dirigent Arie Stolk in het zonnetje gezet, vanwege zijn grote muzikale verdienste voor het orkest. Er werd weer perfect gespeeld in de sfeervol ingerichte sporthal.
Ook nu was de nieuwe compositie ‘de Leeuwenkuil’, speciaal geschreven vanwege het jubileum door Leon Vliex, in het programma opgenomen. Bekende musicalmelodieën klonken heel aangenaam en werden zachtjes door het publiek mee geneuried, want wie kent nu niet Sound of Music en Cats? Een zeer apart, maar wel uniek optreden gaf de Melody Percussion Band door het nummer Beat It van Michael Jackson te brengen zonder gebruik te maken van de door haar meestal gehanteerde instrumenten. Het klonk perfect!

Adinda stal weer alle harten. Foto: John Hofman.

De jonge violiste Adinda van Delft stal opnieuw de harten van de aanwezigen met onder meer het Czardas. Weer eens wat anders, moet Concordia hebben gedacht: we nodigen het jongerenkoor Young Voices uit Berkel en Rodenrijs uit om, samen met het orkest enkele musicalliederen te zingen. Het geeft een concert als dit nog meer glans, evenals dansgroep Linda Roos die danste op ‘Arcade’, het liedje waarmee Nederland het songfestival dit jaar won. Voor een vereniging is een tachtigste verjaardag uniek te noemen. In de loop der jaren is Concordia steeds meer boven zichzelf uitgestegen en daardoor niet meer weg te denken uit Bergschenhoek c.q. Lansingerland!