dinsdag 2 juni 2020 | week 23
Home » fbpost » Gert Roodzant neemt afscheid van ASB
Met ingang van het nieuwe jaar heeft Gert Roodzant (links) zijn voorzitterstaak overgedragen aan Frans Weterings.

Gert Roodzant neemt afscheid van ASB

Gert Roodzant neemt afscheid van ASB

Berkel en Rodenrijs – Na 23 jaar – waarvan twintig jaar als voorzitter – heeft Gert Roodzant afscheid genomen van de Stichting Algemene Seniorenhuisvesting Berkel en Rodenrijs. De stichting werd in 1968 opgericht met als directe aanleiding huisvesting te bieden aan oudere gemeente ambtenaren. De voorzitterstaak is met ingang van 1 januari overgedragen aan Frans Weterings.

Trees Borkus-Henskens

Eind 1996 werd Gert benaderd door een afvaardiging van de ASB met de vraag of hij er voor voelde zitting te nemen in het bestuur. Toen nog onder de naam Algemene Stichting Bejaardenzorg. In de loop der jaren werden drie complexen gerealiseerd. In de Freesiastraat 33 woningen, in de Warmoezerij 22 appartementen en eerder dit jaar 19 appartementen aan de Laan van Romen.

Voorzitter

In 2003 nam Gert de voorzitterstaken over van Carla Gilhuys. “We hadden toen nog een groot bestuur van negen man. Met daarin enkele gemeenteambtenaren, maar ook bijvoorbeeld huisarts Verbeek. We vergaderden in de ruimte onder Hergerborch en maakten in de loop der jaren heel wat plannen. Blij waren we met de woningen in de Freesiastraat waar onder andere toenmalig burgemeester Hendrix woonde, evenals de gemeentesecretaris na hun pensionering. Daarna volgde de Warmoezerij. Wat toen volgde was een periode van plannen maken. Uiteindelijk vergde het derde complex een lange voorbereiding, maar toen eenmaal een locatie was gevonden kon er worden gebouwd. Dat proces wilde ik graag afmaken, maar gaandeweg had ik al aangekondigd mijn taken daarna graag over te willen dragen. Mede, omdat ik de leeftijd van tachtig jaar bijna heb bereikt en ik inmiddels ook al iemand op het oog had.”
Het huidige bestuur is inmiddels teruggebracht naar een vijftal leden met als secretaris Wim Lucas, penningmeester Simon Oosterwijk en de leden Diana Sips en Helma Voogt-Wiersma.De administrateur van de stichting is Simon Lamens.
“Ik heb me altijd met veel plezier ingezet voor de stichting en ben blij een deskundig opvolger gevonden te hebben.”

Opvolger

Frans Weterings was voorheen jaren directeur van 3B Wonen en zat bijna veertig jaar in het coöperatiewerk. “Het lijkt me wel leuk me in te zetten voor de ASB, met activiteiten die in lijn zijn met mijn inmiddels afgesloten werkperiode. En zeker, omdat het in ‘mijn’ gemeente is. Ik heb inmiddels al kennis gemaakt en de komende maanden ga ik me inwerken. Ik ontmoette er een enthousiaste groep mensen en daar wil ik me graag samen mee inzetten.”

Geef een reactie