donderdag 22 oktober 2020 | week 43
Home » Algemeen » Gereformeerde kerkgebouw heet voortaan Open Hof
Burgemeester Van de Stadt onthulde zondag de nieuwe naam van de kerk.

Gereformeerde kerkgebouw heet voortaan Open Hof

Bleiswijk – Onder een stralende zon – wat volgens de eregast van die ochtend een goed teken was – onthulde burgemeester Pieter van de Stadt zondagochtend 27 september de naam van het kerkgebouw van de Gereformeerde kerk in de Dorpsstraat van Bleiswijk. Voortaan zal het gebouw verder gaan als Open Hof, zoals de tekst luidde op het onthulde bord boven de entree van de kerk.

De burgemeester vond het een eer de naam te mogen onthullen. “Een naam die past bij waar u als kerkgemeenschap voor staat. De deuren van de kerk staan open voor iedereen; iedereen is welkom. Maar niet alleen de deuren staan open; ook de harten van de gemeenteleden. Zorg voor elkaar en voor de ander zijn belangrijk. Dat bleek ook in de achterliggende week met een spontane inzamelingsactie voor de vluchtelingen die naar ons land komen. Maar ook tijdens de Oranjebazar op Koningsdag waarbij veel vrijwilligers weken bezig zijn met de organisatie. Twee van de vele voorbeelden van het vrijwilligerswerk hier. Daar zijn wij als gemeente uiteraard ook heel blij mee. De zorg voor elkaar mag nog meer terugkeren in onze gemeenschap en gemeente.”

‘Ontmoeten’ vormt het jaarthema van de gereformeerde kerk. “Een thema dat mij als nieuwe inwoner van Lansingerland erg aanspreekt. Ik wil graag mijn nieuwe woonplaats en de mensen die er wonen en werken zo goed mogelijk leren kennen. Dat kan door zoveel mogelijk mensen te ontmoeten, zodat je weet wat er leeft. Uw kerk stelt zich open voor ontmoetingen voor alle mensen; iedereen mag zich hier thuis voelen.”

Actief

Na de eenvoudige en intieme openingsdienst door dominee Marieke den Braber en vele anderen en de onthulling van de naam kon iedereen kennismaken met de winteractiviteiten van de kerkgemeente.  Er waren mini-workshops over de thema’s jeugdwerk, bezinning en ontmoeting. Er was tevens een ontmoetingsbijeenkomst waar iedereen informatie kon krijgen over de activiteiten van de gemeente. De startzondag stond helemaal in het teken van ‘het elkaar ontmoeten’.