donderdag 22 oktober 2020 | week 43
Home » Algemeen » Gerben en Sanne gaan voor altijd op vakantie…
Gerben en Sanne de Groot hebben een camping gekocht en verhuizen samen met hun dochtertjes Pleun en Lotte vanuit Bleiswijk naar Oudenhoorn.

Gerben en Sanne gaan voor altijd op vakantie…

Ik vertrek

Gerben en Sanne gaan voor altijd op vakantie…

Bleiswijk – Voor Gerben en Sanne de Groot wordt een droom werkelijkheid; ze hebben een camping gekocht en verhuizen samen met hun dochtertjes Pleun en Lotte naar het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten waar ze de trotse eigenaren zijn geworden van Camping Zonnehoeve. Een ruime en rustig gelegen familiecamping in Oudenhoorn (nabij Hellevoetsluis).

Trees Borkus-Henskens

Op 20 maart werden de handtekeningen gezet waarmee de koop definitief werd gesloten, maar de droom dateert al van ver daarvoor. Bleiswijkers Gerben en Sanne kenden elkaar van vakantiewerk op diverse campings. Tien jaar geleden besloten ze samen op een camping in Frankrijk te gaan werken. Omringd door enthousiaste collega’s en vakantiegangers beleefden zij fantastische zomers en toen al werd de kiem gelegd voor de droom: een eigen camping.

Werken

Gerben (30) zullen veel sportliefhebbers nog kennen als voorzitter van tennisvereniging LTV Bleiswijk en zijn werk in het tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn. Sanne (29) is een bekend gezicht in Bergschenhoek waar ze als juf in groep 8 van de Pius X school werkt. “We hadden het beiden naar ons zin, maar toch bleef de droom en het zoeken naar een plek waar je buiten kunt leven, met mensen om je heen in de natuur. Sinds wij ouders zijn geworden is dit gevoel alleen nog maar sterker geworden. Wie kon vermoeden dat wij onze droom zo dichtbij zouden vinden. Niet te ver van de familie en vrienden en precies wat we zochten! Waar we onze kinderen willen zien opgroeien; dagelijks om ons heen.”

Volg je droom

Een droom hebben is mooi, maar ook heel veilig. Een droom najagen is leuk maar ook heel spannend. Gerben: “Zo’n acht jaar geleden gingen wij voor het eerst naar de bank en vroegen advies hoe we onze droom zo snel mogelijk konden verwezenlijken. Elke dag, week en maand zijn we aan de slag gegaan om in kleine stapjes dichterbij ons doel te komen. Na vele (ook mislukte) projecten, investeringen en pogingen kwam afgelopen zomer Camping Zonnehoeve te koop. We werden verliefd en zagen onszelf er al helemaal wonen/werken. Maar dan besef je ook dat de factor lef en durf om de hoek komen kijken. We roepen al jaren dat we dit willen, maar als het dan zo dichtbij komt wordt het ineens heel eng.” De winter van 2019/2020 zullen ze niet snel vergeten. “De spanning rondom de aankoop en financiering, de geboorte van onze jongste dochter, het loslaten van zekerheden, het opbouwen van een nieuw netwerk, een verhuizing en het overnemen van een onderneming. Maar we zijn trots en blij dat we de stoute schoenen hebben aangetrokken en de stap hebben gezet. Wij verruilen ons fijne Bleiswijk voor het kleine dorpje Oudenhoorn en wij hopen met onze ideeën en ambities hier iets moois op te gaan bouwen.” Sanne zal twee dagen op de Hoekse school blijven werken en Gerben blijft nog uren maken in de sporthal; dat geeft het gezin met name in de opstartfase nog enige zekerheid.

Groen kampeerterrein

Met ons avontuur kiezen we voor een bewuste levensstijl waarbij ‘buiten’, ‘samen’ en ‘genieten’ hoog in het vaandel staan. Met gastvrijheid, persoonlijke benadering en enthousiasme streven we naar een fijne vakantiebeleving voor de gasten. Wij hopen met onze ervaringen en onderneming mensen te inspireren en aan te moedigen om hun dromen na te jagen. Want hoe gaaf is het dat wij vanaf 20 maart voor altijd op vakantie gaan.”
Met zo’n 50 kampeerplaatsen is Camping Zonnehoeve een kleinschalige, rustig gelegen en groen kampeerterrein voor alle leeftijdsgroepen. Dichtbij het strand en de zee maar ook in de buurt van historische vestingstadjes, natuurgebieden, het Haringvliet, havenstad Rotterdam en tal van andere bezienswaardigheden. “Wij willen onze jonge gasten een plek bieden waar ze zich eindeloos kunnen vermaken in de buitenlucht met hutten bouwen, skelteren, klimmen of stoeien in het vers gemaaide gras. Onze gasten mee laten genieten van de geur van bloesem of kampvuur. Van blote voeten in het gras. Van de vers geplukte groenten uit het voedselbos en – met een beetje geluk – van de springende reeën door het uitgestrekte landschap.”

Voordat het zover is, moet er nog wel wat gebeuren op de camping en zal de coronacrisis bezworen moeten zijn. “Onze start is anders dan gepland, maar we hebben nu wel alle tijd om de boel aan te pakken”, aldus Gerben.