donderdag 3 december 2020 | week 49
Home » Lezersschrijven » Geen griepprik, vaccin op!?

Geen griepprik, vaccin op!?

Met deze brief wil ik mijn verbijstering kenbaar maken wat betreft het niet krijgen van de mij toegezegde griepprik. Griepprik, met een hoofdletter, omdat Griep véle kanten uit kan, zeker voor de doelgroep waar ik toe behoor. Alle jaren de enting gekregen, altijd aan de oproep gehoor gegeven. Twee jaar geleden érg ziek geweest, ondanks de prik, maar, zo sprak de arts, de entstof was niet in overeenstemming met de influenza.
Nu, anno 2020, is het vaccin op, net toen ik aan de beurt was en daar telefonisch door de huisartsenpraktijd van op de hoogte werd gesteld. Van insiders vernam ik dat er zeker nog voldoende vaccin is. Mijn vraag voor een oplossing, mogelijk elders de inenting halen, werd van de hand gewezen. Het meest frustrerende is dit: Ik had een oproep, behoor tot de doelgroep, iedereen om mij heen heeft de enting gekregen, er is te weinig ingekocht, terwijl het toch voor de hand lag dat er nú een run op kwam en nu lig ik buiten de boot, mét alle gevolgen van dien.

E. Vliegenthart
Lansingerland