woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » fbpost » Gebouw Pecto’s wordt multifunctionele ontmoetingsplek
Lansingerland - De kogel is door de kerk! De ontmoetingsplek voor jongeren aan de Götzenhainsingel blijft toch beschikbaar en zal verbouwd worden tot een multifunctioneel gebouw dat via Sportfondsen door iedereen gehuurd kan worden. Na de doorstart krijgt het een nieuwe naam.

Gebouw Pecto’s wordt multifunctionele ontmoetingsplek

Gebouw Pecto’s wordt multifunctionele ontmoetingsplek

Lansingerland – De kogel is door de kerk! De ontmoetingsplek voor jongeren aan de Götzenhainsingel blijft toch beschikbaar en zal verbouwd worden tot een multifunctioneel gebouw dat via Sportfondsen door iedereen gehuurd kan worden. Na de doorstart krijgt het een nieuwe naam.

Freek J. Zijlstra

Het was even angstvallig stil rond het pand Pecto’s in Bleiswijk. Nu blijkt dat het college van b. en w. terugkomt op een eerder besluit om het pand te verkopen. Daardoor dreigden de door Stichting Pecto’s georganiseerde activiteiten niet voortgezet te kunnen worden. Er is nu plotseling een ‘nieuwe toekomstbestendige oplossing’ gevonden voor het pand. De gemeente verkoopt het pand niet, maar behoudt het voor de jeugd van Bleiswijk en maakt het zelfs multifunctioneel inzetbaar voor meerdere partijen die het dan via Sportfondsen kunnen gaan huren.
In de verschillende gesprekken tussen gemeente en Stichting Pecto’s zijn de gezamenlijke én tegenstrijdige belangen van beide partijen uitgebreid en in constructief overleg besproken.

Nadruk op multifunctioneel gebruik

Het uitgangspunt voor de gemeente is dat het maatschappelijk vastgoed zo intensief en multifunctioneel mogelijk gebruikt wordt voor de doeleinden waarvoor het geschikt is. De inzet van Stichting Pecto’s is dat zij graag hun activiteiten wil blijven organiseren. Zo eenvoudig is het!
Om een multifunctioneel gebouw te kunnen verhuren, wordt de inrichting eerst aangepast waarvoor een eenmalige investering van ca. € 100.000 nodig is. De gemeente, Sportfondsen en potentiële gebruikers zijn in overleg om hiervoor een plan op te stellen. Een aantal uitgangspunten, zoals het verwijderen van de bar en het creëren van meer daglicht, is hierbij al besproken. De gemeente verwacht het gebouw in de toekomst meer te gaan verhuren en zo een deel van de investering terug te verdienen.
Commissie Samenleving besprak dit voorstel op 4 juli met wethouder Ankie van Tatenhove. De commissie vindt het hoog tijd dat er iets gaat gebeuren met dit gebouw. Het is immers een uitstekende plek met beperkte overlast voor de directe omwonenden. De multifunctionele opzet, het behoud van de chillplek, de beschikbaarheid voor verschillende leeftijden en doelgroepen en verhuur via Sportfondsen zijn belangrijke aspecten. De commissie wil wel een specifieke raming van de kosten en duurzame aanpassingen. Bij de nieuwe situatie hoort een nieuwe naam voor het gebouw en die zal in overleg met Jeugd & Jongerenwerk en Stichting Pecto’s tot stand komen.

Disco

In een eerste reactie geeft Marijke van der Meer van Stichting Pecto’s aan blij te zijn dat het pand behouden blijft, zodat de stichting haar activiteiten kan voortzetten in het pand dat mede door hun inzet gebouwd is. Ze vertelt nog niet op de hoogte te zijn gebracht van verbouwingsplannen. Zowel het jongerenwerk als Stichting Pecto’s hebben wensen kenbaar gemaakt, die echter nog niet zijn besproken. Ze wijst er op dat bij de bouw van het pand extra geluidsisolatie is aangebracht, zodat de maandelijkse disco-activiteiten geen overlast veroorzaken. Het aanbrengen van ramen zou wel eens ten koste kunnen gaan van het geluidwerend effect.

Check Also

CDA wil snel bouw appartementen voor senioren in Bleiswijk

Bleiswijk – Charles van Harn heeft namens het CDA het college van b. en w. nogmaals gewezen op de grote behoefte aan appartementen voor senioren. Uit het onderzoek dat in 2019 uitgevoerd is naar de woonbehoefte in Bleiswijk kwamen twee potentiele woonbouwlocaties in beeld, namelijk de percelen Lijsterlaan-Merenweg en Langevaart- Korenmolenweg. Wat houdt het college tegen om aan de slag te gaan?

Geef een reactie