zondag 24 januari 2021 | week 03
Home » Advertorial » Garagecomplex Berkel & Rodenrijs voldoet aan verwachtingen
Ragner (links) en Bob bij de entree van de garageboxen.

Garagecomplex Berkel & Rodenrijs voldoet aan verwachtingen

Garagecomplex Berkel & Rodenrijs voldoet aan verwachtingen

De laatste braakliggende hoek van de Berkelse Poort is gevuld. Er is een complex gerealiseerd met daarin onder andere 49 garageboxen die inmiddels allemaal zijn verkocht. Vorig jaar startte de bouw en op 13 februari van dit jaar werden de boxen opgeleverd en konden de sleutels worden overhandigd.

Samen met bestuurslid van het complex garageboxen Ragner van der Velden maken we een wandeling langs de boxen. Alles ziet er opgeruimd en schoon uit. “En dat willen we graag zo houden. Iedereen die hier een box kocht of huurt is bijzonder te spreken over de ligging, de mooie bouw en alle faciliteiten.”

Huur en koop

Sommige eigenaren kochten een box en gebruiken die zelf. Er zijn echter ook investeerders die boxen verhuren. Er staan twee rijen boxen van 18 m² en twee rijen van 21 m² die iets hoger zijn. Het geheel is een afgesloten en beveiligd terrein waar op elke hoek een camera hangt. Er is een toilet aanwezig, wasbakken zijn geplaatst en iedereen heeft een eigen postbusnummer.
“Alle boxen zijn in gebruik,” weet Ragner. “De invulling ervan is zeer gevarieerd. Er zijn mensen die er hun auto of boot in stallen of een teveel aan huisraad. Maar veel zijn ook opslagplaats voor een aannemer, een schoonmaakbedrijf, een installateur; vaklui die extra ruimte nodig hebben, mensen die sleutelen aan scooter, brommer of auto en ook een stichting die spullen inzamelt voor een goed doel. Iedereen moet zich wel houden aan het huishoudelijk reglement dat is opgesteld.”

Rustig

Het is overdag rustig op het terrein. “Doordeweeks komen sommigen gebruikers spullen halen of brengen, maar verder gebeurt er niet veel.” Bij Bob staat de box open. Hij is meubelmaker en werkt een deel van de week in de box. Hij weet: “Het is niet de bedoeling dat we hier buiten op het pad gaan staan werken; alles gebeurt binnen, zodat niemand er hinder van ondervindt en bovendien de paden toegankelijk en netjes blijven. Maar ik ben heel blij met deze box, want ik heb voldoende ruimte om binnen te werken. Soms zet ik de deur wat verder open voor wat frisse lucht.” Lachend: “Ik werk hier prima en wordt door niemand afgeleid.”
Zijn auto staat buiten het hek waar negen eigen parkeerplaatsen voor de entree van het complex liggen die benut kunnen worden door de gebruikers. ’s Avonds na tienen wordt het er stil, maar blijven de camera’s hun werk doen; 24/7.
Op zaterdag is het wat drukker, want dan benut menig gebruiker z’n vrije tijd om zaken in de box aan te pakken. “Zo leren we elkaar ook allemaal een beetje kennen en dat is leuk. Wat de een niet weet regelt de ander en ook als we eens ergens mee om het hand zitten kunnen we elkaar helpen.”