woensdag 5 augustus 2020 | week 32
Home » Sport » Galik Amghar volgt bij Soccer Boys Robert Linthorst op
Robert Linthorst (zittend derde van links) gaat na vier jaar hoofdtrainer bij Soccer Boys iets anders doen. Foto: Ton Koorevaar.

Galik Amghar volgt bij Soccer Boys Robert Linthorst op

Galik Amghar volgt bij Soccer Boys Robert Linthorst op

Bleiswijk – Voor het nieuwe voetbalseizoen is Soccer Boys een contract aangegaan met Galik Amghar (45). Met deze wisseling van de wacht bij de Bleiswijkse voetballers komt er een einde aan het hoofdtrainerschap van Robert Linthorst die vier seizoenen de eerste man was bij Soccer Boys. Een beslissing die in een goede harmonie is genomen.

Rien Kuyvenhoven

“Ja, ik ga na vier jaar iets anders doen.” Delftenaar Robert Linthorst is niet verbolgen over het feit dat het bestuur van Soccer Boys een andere invulling aan het hoofdtrainerschap wil geven. Een beslissing die volgens hem door het bestuur is genomen en waarvoor hij ook wel begrip kan opbrengen. “Ik kan in ieder geval zeggen dat ik in die vier jaar een goede band heb weten op te bouwen met de spelers en het bestuur van de club en daar ben ik trots op.”
Robert Linthorst heeft een langdurig dienstverband bij Soccer Boys opgebouwd. Naast het vierjarig hoofdtrainerschap was hij eerder ook al twee seizoenen trainer van de reserves bij Soccer Boys en daarvoor gedurende een periode van elf jaar jeugdtrainer bij de club. Wat de toekomst betreft heeft Linthorst nog geen beslissing genomen. “Ik weet niet wat er op mijn pad komt. En het is ook nog niet zeker dat ik niet meer bij Soccer Boys actief zal zijn. Ik vind het een fijne club en er zijn meerdere functies bij de vereniging. Maar het eerste doel is ons focussen op de tweede seizoenshelft. Daarna zien we wel weer. Die tweede seizoenshelft willen we op zijn minst de prestaties van verleden seizoen (5e in de eindrangschikking, red.) evenaren. Eigenlijk wil ik zien te bereiken dat we het beste Soccer Boys zijn ooit. En misschien bestaat de mogelijkheid om beter te zijn dan het vorig seizoen.”

Tweede klasse

Robert Linthorst kreeg in zijn eerste jaar hoofdtrainerschap te maken met degradatie. Een ‘foutje’ dat een jaar later werd weggepoetst door met vlag en wimpel terug te keren in de tweede klasse. “De laatste maanden hebben we weer een mooie opwaartse lijn te pakken. We scoren veel, alleen zouden er iets minder tegendoelpunten moeten vallen.Dat het bestuur van de club wel eens iets anders wil daar moet ik en wil ik ook begrip voor opbrengen. Vooral ook omdat er na dit seizoen wat wisselingen op komst zijn. Dat er dan iemand wordt aangesteld die weet wat er bij de jeugd aanwezig is, is niet verwonderlijk. Blij en een beetje trots ben ik dat er een goede band bestaat en dat er voldoende spelers waren die het zagen zitten om met mij verder te gaan.”
Bestuurslid technische zaken bij Soccer Boys is oud-speler Ron Valkenburg. “Het is voor een trainer natuurlijk nooit leuk om afscheid te moeten nemen terwijl het nog zo goed gaat. Maar we hebben daar onderling een goed gesprek over gehad. Robert heeft het in al die jaren goed gedaan bij Soccer Boys en is ook met zijn verleden bij de jeugd een echte clubman geworden. Maar wij willen als bestuur verder kijken zeker nu er wisselingen in de selectie worden verwacht.”
Galik Amghar heeft als speler een verleden bij de club. Na zijn doorbraak bij Soccer Boys voetbalde hij bij Nootdorp, DWO en Wilhelmus. Als trainer was hij bij de reserves van CVV Berkel werkzaam. De laatste twee jaar was Amghar bij Soccer Boys actief bij de A-jeugd en hij weet dus uit welke groep hij kan putten om opengevallen plaatsen in te vullen.
Ron Valkenburg: “Dit is voor Soccer Boys weer een stap in en naar de toekomst. We hebben met onze jeugd de laatste jaren behoorlijk wat stappen gemaakt. Alle teams zijn hoger gaan spelen en we hebben een uitstekende trainersstaf bij de jeugd die de verjonging zal begeleiden tot ze bij de senioren gaan spelen. Ook de trainersstaf bij de selectie is sterk bezet met tweede trainer Tim van Aalst en Marcel van Rest. Zij zullen proberen het team naar een hoger niveau te tillen. Met deze aanstellingen lijkt het ons als bestuur een mooie oplossing voor de toekomst.”