donderdag 6 augustus 2020 | week 32
Home » Advertorial » Fource Logistics komt naar Oudeland
De handtekeningen werden op de locatie gezet door v.l.n.r. wethouder Albert Abee Eric Jansen COO Fource Holding Leon Heddes algemeen directeur van Heembouw en Gerard Lakeman als adviseur van Union Investment.

Fource Logistics komt naar Oudeland

Fource Logistics komt naar Oudeland

Berkel en Rodenrijs – Met het plaatsen van de handtekeningen bekrachtigden betrokkenen de komst van een modern en duurzaam distributiecentrum (DC) voor Fource Logistics aan de Marconisingel op bedrijventerrein Oudeland. Nadat deze feestelijke handeling maandagmiddag 2 december had plaatsgevonden kon de bouw een dag later van start.

Door Trees Borkus-Henskens

Het distributiecentrum omvat ruim 50.000 m², waarvan 2.400 m² kantoor en 49.000 m² magazijnruimte. Het nieuwe distributiecentrum krijgt als bijnaam ‘The Bridge’, verwijzend naar de blikvanger van dit ontwerp; de centrale entree op de eerste verdieping.
Automaterialenleverancier Fource verwacht het centraal distributiecentrum (CDC) in Berkel en Rodenrijs eind 2020 in gebruik te kunnen nemen en zal haar activiteiten van de huidige distributiecentra in Amsterdam, Hoevelaken, Schiedam en Venlo vanaf dat moment gefaseerd overzetten naar het CDC.

Een impressie van ‘The Bridge’. Artist impression Heembouw Architecten.

Bijzonder gebouw

In opdracht van Union Investment realiseert Heembouw het nieuwe pand op het bedrijvenpark. Heembouw Architecten maakte het ontwerp.
Leon Heddes, algemeen directeur van Heembouw, keek voor de handtekeningen werden gezet terug op een constructieve samenwerking in het complete project. “Onze visie is om een ontwerpende bouwer te zijn en een bijzonder gebouw te realiseren met daarbij de eindgebruiker in gedachte. We maken het met liefde; een gebouw dat inspireert en waarin men graag wil verblijven. We feliciteren niet alleen de gebruikers, maar ook de gemeente; dit pand betekent een grote stap voor Fource en veel werkgelegenheid voor Lansingerland.”
Wethouder Albert Abee complimenteerde de ontwerpers met een mooi gebouw dat er mag zijn. Er is voor deze locatie gekozen gezien de ligging ten opzichte van de huidige distributiecentra. Daarnaast waren hier kavels beschikbaar van voldoende omvang met een goede ontsluiting op het omliggende wegennetwerk.
“Met de bouw van één nieuw en groot CDC bereiden we ons voor op de toekomst en verdere groei. Het distributiecentrum wordt voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van mechanisatie gecombineerd met traditionele warehousing. Het CDC wordt aangestuurd met een nieuw warehouse managementsysteem. Dit zorgt ervoor dat we onze dienstverlening richting ons netwerk naar een nog hoger level kunnen brengen,“ aldus Eric Jansen, COO Fource Holding.
Het DC krijgt de kwalificatie BREEAM excellent. Het dak wordt geheel voorzien van zonnepanelen, waarmee het pand volledig zelfvoorzienend zal zijn qua energie. De eindoplevering staat gepland voor eind 2020, waarna in 2021 de werknemers er hun nieuwe plek zullen vinden.