maandag 1 juni 2020 | week 23
Home » Lezersschrijven » Fietsers stap af!
 .

Fietsers stap af!

Naar aanleiding van uw artikel ‘Op marktdag: fietsers stap af!’ in De Heraut van 30 oktober het volgende: er gaat meer mis tijdens de weekmarkt.
Volgens de aanwezige verkeersborden langs de Herenstraat te Berkel en Rodenrijs zou er op de rijbaan gewoon doorgang mogelijk moeten zijn voor voetgangers en fietsers. Ook tijdens de weekmarkt!
Als je probeert over de Herenstraat te fietsen blijkt echter dat de marktkraamhouders de doorgang op de rijbaan aan de achterkant van hun marktkramen opzettelijk blokkeren.
Terwijl in het inrichtingsplan 2018 toch duidelijk staat:
Artikel 15 Gebruik ander materiaal
1. Het is toegestaan ander materiaal, zoals parasols, schragen, zeilen, kleppen of andere zaken op de marktstandplaats te gebruiken, mits:
b. Het materiaal de doorgang aan de verkoop- en achterzijde niet verhindert of belemmert.

Het vrijlaten van een doorgang voor fietsers wordt door de handhavers helaas niet gehandhaafd. Die bekeuren blijkbaar liever fietsers die over de stoep uitwijken. Tenslotte mag je niet op de stoep fietsen. Ook niet als iemand de hele dag de rijbaan op illegale wijze blokkeert.
Als je gehinderd door de markt besluit om via de Terpstraat om te rijden volgt nog een verrassing. Bij de ingang van het wandelgebied aldaar, blijkt uit het onderbord dat fietsers WEL toegestaan zijn op de markt?!
Ik heb al een klacht hierover naar de marktmeester gestuurd. Maar die heeft helaas nog niet gereageerd.

Ing. P.R. Scharloo
Berkel en Rodenrijs

Geef een reactie