donderdag 16 juli 2020 | week 29
Home » Lezersschrijven » Fietsen in Berkel Centrum

Fietsen in Berkel Centrum

Fiets u vaak in Berkel Centrum? Er was er een fietsstrook in het midden tussen de winkels, van de dorpskerk tot Herenstraat. Nu het centrum opgeknapt is ontbreekt de fietsstrook, waardoor wandelaars en fietsers soms botsen. Dit levert boze mensen op. Meer duidelijkheid zou fijn zijn. Is fietsen hier wel of niet toegestaan?
Het begin en einde van de Herenstraat is de verhoging/drempel voor fietsers een drama, de inhoud van je fietstas vliegt er bijna uit, zo heftig is deze overgang. Dingen waar je niet blij van wordt.
En dan het parkeerterrein bij Aldi/Hoogvliet, als je als fietser vanuit Raadhuislaan rechtdoorgaand daarheen wilt, wat een drama is dit soms. De toegang naar het parkeerterrein achter kinderopvang/schoenmaker zou afgesloten moeten worden, dat voorkomt veel problemen. Men kan vanaf Laan van Romen en Herenstraat dat parkeerterrein ook bereiken.
Waar ik wel blij van word, is de toegang tot winkels bij de hoek ING bank (achterkant AH), bij het trappetje is het rolstoel/rollator gedeelte veel breder gemaakt, dat maakt passeren veel makkelijker.

Lenie Voorwinden
Berkel en Rodenrijs