zondag 24 januari 2021 | week 03
Home » Advertorial » Er wordt volop geklust in coronatijd
Maarten en Desirée gingen samen van start met een eigen bedrijf.

Er wordt volop geklust in coronatijd

Er wordt volop geklust in coronatijd

Bergschenhoek – Rustig? Nou, vergeet het maar. De agenda van Maarten en Desirée Helmer zit aardig vol en is er in coronatijd zeker niet minder vol van geworden.
“De mensen zijn veel thuis en hebben meer geld ‘over’ dat ze anders misschien aan andere zaken zouden uitgeven. Nu stoppen ze het liever in het opknappen van hun huis en daar helpen we ze graag bij.”

Door Trees Borkus-Henskens

Installatie- en loodgietersbedrijf Helmer is een Hoeks bedrijf waar de taken goed verdeeld zijn. Maarten is de hele dag op pad om de uitvoering van de werkzaamheden voor zijn rekening te nemen en echtgenote Desirée verzorgt de planning en de administratie. Het vak leerde Maarten van zijn vader waar hij enkele jaren werkte, maar die nu helaas overleden is.
“Na de vorige crisis besloot ik zelfstandig verder te gaan. Verwarmingen en radiatoren installeren, dak-, lood- en zinkwerk, het complete leidingwerk van toilet en badkamer, maar ook hele verbouwingen; het is mijn werk en ik vind het leuk.”

Bord

Voor de klanten van PLUS is de naam Helmer al lang geen onbekende meer. In de supermarkt heeft Maarten samen met Jordy Koelhuis in maart een speciaal meubel ontwikkeld waar alle klanten hun handen zowel kunnen wassen als desinfecteren als ze de winkel in komen.
“Toen de coronacrisis uitbrak zijn we zaterdag plannen gaan maken die we meteen na het weekend verder uitwerkten en realiseerden. Inclusief waterleiding, stroom en opvang van het water. Een uniek meubel waar meteen al vraag naar was toen het er eenmaal stond en volop werd gebruikt. Het meubel wordt nog steeds gewaardeerd en het zou me niet verbazen als het er blijft staan; een luxe voor de klanten.”

Regels

Ook in zijn dagelijks werk krijgt Maarten te maken met corona. “Met name in de beginperiode deed ik veel buitenwerk, want het weer zat mee. Maar als ik nu naar een klant ga vraag ik nog altijd of er niemand ziek of verkouden is als ik binnen moet werken. Ook vertel ik dat ik me aan de richtlijnen houd en dat er zo min mogelijk contact met de bewoners moet zijn. Iedereen weet ervan en houdt er rekening mee; dat is fijn.”
Alle werkzaamheden die Maarten Helmer verricht staan op zijn website www.helmer-installatie.com en ook op social media is hij actief.