woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » fbpost » Er wordt aan je gedacht
V.l.n.r.: Thea Burger Renny Koudstaal Willeke Geurtsen Angelique Dammes en Marjon van IJperen.

Er wordt aan je gedacht

Er wordt aan je gedacht

Bleiswijk – De Open Hof en de Hervormde Dorpskerk organiseren voor de tiende keer het Engelenproject. Mensen kunnen zich opgeven om in de Adventsperiode een ‘engel’ voor iemand te zijn. Waardevol voor zowel engel als ontvanger. Dit jaar viert het organisatiecomité haar tienjarig jubileum. In deze jaren mochten al veel mensen een engel zijn of er één ontvangen.

Marianne Karsemeijer

Het organisatiecomité bestaat uit Thea Burger, Renny Koudstaal en Willeke Geurtsen van de Open Hof en Angelique Dammes en Marjon van IJperen van de Dorpskerk.
Zij zorgen ervoor dat mensen die zich opgegeven hebben als engel gekoppeld worden aan een ontvanger. Iedereen kan een kerstengel zijn. Gedurende de Adventstijd zoek je als engel wekelijks contact met de ontvanger. Dit kan op allerlei manieren met bijvoorbeeld een kaartje, iets lekkers, een bosje bloemen of een bezoekje. Of je gaat samen met de ontvanger wandelen of iets anders ondernemen. Daarin ben je als engel volledig vrij. Het gaat niet om grootse dingen, het gaat om de aandacht voor elkaar. Zo kan ook iedereen in aanmerking komen om een Kerstengel te ontvangen.

Hartverwarmend

“Ik hoorde voor het eerst over het engelenproject van mijn zus uit Schoonhoven”, vertelt Thea. “Het idee dat je allebei iets geeft en ook iets ontvangt sprak me erg aan. Ik sprak erover met Willeke en zij was direct enthousiast. We zijn toen in de Gereformeerde Kerk met het project begonnen.” Marjon had via haar ouders en haar zus ook over het project gehoord en introduceerde het in de Hervormde Kerk. De eerste paar jaar hebben beide kerken het project afzonderlijk georganiseerd, maar sinds een jaar of zes wordt het nu gezamenlijk aangepakt. Het project is voor iedereen die mee wil doen en niet alleen voor kerkelijk meelevende mensen. Sommige engelen kiezen ervoor om in eerste instantie anoniem te blijven en zich pas na afloop bekend te maken. Anderen vinden het prettig om direct persoonlijk contact te zoeken. In principe maakt het organisatiecomité de koppelingen tussen de mensen, zodat de engelen niet vooraf weten naar wie ze toe gaan, maar er zijn engelen die het prettig vinden om te weten wie hun ontvanger is. In de afgelopen tien jaar zijn er vele mooie ontmoetingen tussen mensen geweest. Soms blijft een contact bestaan nadat het project gestopt is. De verhalen zijn hartverwarmend, waarbij zowel de ontvanger als de engel zelf heel veel terugkrijgt.

Aandacht

Ieder jaar zijn er ongeveer 40 engelen die graag iets voor iemand willen betekenen, maar er zijn nog steeds meer ontvangers dan engelen. Dit maakt het koppelen van mensen niet altijd makkelijk. Het comité is dan ook erg blij met het aanbod van Anthuriumplanten vanuit Melanchthon Business School. Iemand had via via gehoord van het Engelenproject en biedt deze planten aan. Zo ontvangen de mensen waaraan dit jaar geen engel gekoppeld kan worden toch een attentie, een gebaar zodat ze weten dat er aan hun gedacht wordt. Want dat is waar het engelenproject om draait: aandacht voor de medemens, waardoor je zelf net zoveel terug ontvangt.

Check Also

Zwembad De Windas weer geopend

Lansingerland - Met een ballonnenboog bij de entree en allemaal blije gezichten was het vrijdag 22 mei weer lekker druk in en rond zwembad De Windas. Die dag gingen de deuren weer open na een lange sluiting, veroorzaakt door het coronavirus. Dat voorlopig nog niet alles bij het oude is zal duidelijk zijn, maar het begin is er.

Geef een reactie