woensdag 12 augustus 2020 | week 33
Home » Lezersschrijven » Energietransitie

Energietransitie

Wanneer gaat de overheid meebetalen aan het tweede gebruik van onze aardgasleidingen?
Enige tijd geleden zijn er twee video’s op de tv vertoond over de energietransitie. Dat is een langdurig proces waarbij structurele veranderingen in energiegebruik optreden. De eerste video gaat over Ruud Koornstra, die tweemaal zo snel als in de bovenstaande energietransitie over wil stappen op duurzame energie om de klimaatdoelen te halen. In deze video presenteert een firma een biologisch alternatief voor de vervanging van aardgas in onze oude aardgasleidingen.
De tweede video ‘Deltaplan waterstof’ gaat over brandstof voor elektrische auto’s en over de vervanging door waterstofgas van aardgas in onze oude aardgasleidingen.
Doordat er in de gemeente Lansingerland een deskundige technische voorlichter ontbreekt, die de voormalige wethouder Duurzaamheid en de gemeenteraad niet gewezen heeft op de twee video’s over dit onderwerp, bleef de wethouder volhouden, dat heel Lansingerland van het gas af moest en de Wilderszijde de eerste gasloze wijk moest worden. En ook de gemeenteraad is met de wethouder meegegaan door een motie in te dienen, waarbij zij ook dachten dat zij van het gas af moesten.
Misschien zijn er nog mensen, die de twee video’s ook gemist hebben, dan zijn hier instructies om de video van Ruud Koornstra te zien: Kies in Google: uitzending gemist de energiecommissaris.
Klik op: Enter. Klik op: Ruud Koornstra – TVblik. Klik op: Bekijk uitzending. Klik op: 2 kruizen en Opslaan. Zie hier de Video.
En met deze instructies is de video van ‘Deltaplan waterstof’ te zien. Kies in Google: uitzending gemist deltaplan waterstof. Klik op: Enter. Kies: Tegenlicht – Deltaplan waterstof – 10 – 2 – 2019 – TVblik. Klik op: Tegenlicht – Deltaplan waterstof. Klik op: 2 kruizen en Opslaan. Klik op : VPRO Tegenlicht. Zie hier de Video. Beide video’s duren 45 minuten, maar zijn wel de moeite waard!

Chris Molin
Berkel en Rodenrijs