woensdag 12 augustus 2020 | week 33
Home » Algemeen » Elektrische bedden voor ouderencentrum Letland

Elektrische bedden voor ouderencentrum Letland

Elektrische bedden voor ouderencentrum Letland

Berkel en Rodenrijs – In Ludza, Oost-Letland, heeft de Stichting Hulp Letland vier elektrische hoog-laagbedden afgeleverd voor het ouderencentrum aldaar. Dit centrum biedt onderdak aan 37 voor een deel dementerende en gehandicapte ouderen. Al eerden werden aan dit tehuis acht van deze bedden geleverd, een ware uitkomst voor het verplegend personeel en een luxe die men in Letland slechts sporadisch kent.

De oudjes zijn ontzettend dankbaar, mede omdat hun huidige bedden in zeer slechte staat verkeren. De tweedehands bedden werden geleverd met nieuwe matrassen. De ouderen zijn verstoken van hulp van de familie die, om betere verdiensten en toekomst te hebben, vertrokken zijn naar de hoofdstad Riga of naar het buitenland. In mei 2017 werd aan dit centrum, met sponsoring van De Paardestal al een 9-persoonsbus geschonken.

Jubileumjaar

De Stichting Hulp Letland, die dit jaar 25 jaar werkzaam is in Letland en dit allemaal verzorgt, wil in dit jubileumjaar een tweedehands rolstoelbus aan dit centrum schenken. De huidige bus kan geen rolstoelen vervoeren en noodgedwongen moeten de gehandicapte en rolstoel gebonden ouderen achterblijven.
Tijdens het jubileumconcert van de stichting op zaterdag 22 september in De Bron in Berkel en Rodenrijs zal een inzameling voor deze bus worden gehouden. Inmiddels heeft De Paardestal al een startbedrag van € 3000,- geschonken.
Met een in juni ontvangen gift van € 1500.- van de Pelgrimshoeve in Zoetermeer en een bijdrage vanuit de verkoop van de speculaas poppen door de Stichting Hulp Letland kunnen voor een lagere school in Straupe een aantal iPad’s en computers worden aangeschaft. Dit is noodzakelijk omdat de leerlingen van deze school op het platteland op achterstand raken van de kinderen in de grote steden die wel deze middelen op school, zij het in beperkte mate, hebben. Met de start van het nieuwe seizoen op 1 september kunnen de kinderen met hun nieuwe leermiddelen leren omgaan.
Informatie: www.stichting-hulp-letland.nl.