donderdag 29 oktober 2020 | week 44
Home » Algemeen » Eindejaarsbijeenkomst VNO-NCW Oostland belooft enerverend te worden
De juryleden gingen bij de drie genomineerden op bezoek en zullen medio december de winnaar bekend maken van de Kees van der Helm Award die ditmaal voor de eerste keer wordt uitgereikt, maar voortaan jaarlijks en tijdens de eindejaarsbijeenkomst een hoogtepunt vormen.

Eindejaarsbijeenkomst VNO-NCW Oostland belooft enerverend te worden

Met de uitreiking van de Kees van der Helm Award

Lansingerland – Hebben we met elkaar de speerpunten voor 2016 – netwerken, slagkracht, verbinden en inspiratie – waar kunnen maken? Dat wil Ilone Ammerlaan, bestuursvoorzitter van VNO-NCW Oostland, graag met de leden delen tijdens de eindejaarsbijeenkomst. Samen zullen ze terugblikken, maar natuurlijk ook vooruit kijken naar een nieuw jaar.

De avond zal in het teken staan van de eerste feestelijke uitreiking van de Kees van der Helm Award met als thema ‘anderen inspireren’. De jury zal de winnaar bekendmaken en de award uitreiken aan één van de drie finalisten: Hetty Moll (Compagnon), Henri Oosthoek (Koppert Biological Systems) en Robèr Willemsen (Muller & Co). Het toekennen van deze award is ter nagedachtenis aan de vorig jaar overleden grondlegger van de regio Oostland binnen VNO-NCW West. De Kees van der Helm Award 2016 wordt uitgereikt aan de ondernemer die volgens de jury op een vakkundige en unieke wijze anderen heeft weten te inspireren.

Keuze

Alle leden van VNO-NCW Oostland konden een ondernemer hiervoor nomineren. Tijdens het miljoenenontbijt op 21 september werden de drie genomineerden bekend gemaakt, waarna de voltallige jury, bestaande uit Ilone Ammerlaan (Leo Ammerlaan BV / voorzitter VNO-NCW Oostland), Gijs van der Helm (directeur VanderHelm Bedrijven en zoon van Kees van der Helm), Marja van der Helm (echtgenote van Kees van der Helm), Cor van der Wel (directeur Join-S), Michael Kaptein (directeur Technolab) en José van Egmond (wethouder Pijnacker-Nootdorp) bij hen in het bedrijf op bezoek ging. Leidraad in de drie gesprekken die tijdens de bezoeken werden gevoerd was de manier waarop zij anderen inspireerden. Dat werden drie compleet verschillende verhalen, maar allemaal even boeiend. Positief denken en kansen creëren, werken op basis van vertrouwen, de goede kanten van de mensen zien en overtuigen door te verbinden waren items die daarin naar voren kwamen. Ze kenden trotse momenten en inspirators en wisten: als je iets wilt moet je een stap zetten!

Uitreiking

Op 15 december tijdens de eindejaarsbijeenkomst van VNO-NCW Oostland reikt zoon Gijs van der Helm de award uit aan de winnaar. De jaarlijkse uitreiking zal elk jaar in het teken staan van een ander thema staan waarin Kees van der Helm herkenbaar is. Vooral door zijn enthousiasme inspireerde hij iedereen om zich heen. “Zijn kracht was dat hij iedereen in zijn waarde liet,” aldus Gijs.