zaterdag 23 januari 2021 | week 03
Home » Advertorial » Efficiënter leren en studeren
Een goede laptop is vandaag de dag onontbeerlijk.

Efficiënter leren en studeren

Efficiënter leren en studeren

Berkel en Rodenrijs – Een laptop is super handig om je schoolwerk mee te maken, snel informatie op te zoeken en is nu met online onderwijs onmisbaar. Bovendien heb je veel eenvoudiger contact met klasgenoten en krijg je gaandeweg steeds meer digitale skills onder de knie. Dat is weer praktisch voor later in het werkveld. Kortom, een laptop voor school is handig en efficiënt.

Hoe kies je de juiste laptop? Er zijn een paar belangrijke punten waar je laptop aan moet voldoen. Hier de belangrijkste punten op een rij zodat jij de juiste laptop kiest voor aankomend schooljaar!
Een laptop moet draagbaar en mobiel zijn. Als je je laptop vooral binnenshuis gebruikt en je hebt er het budget voor, dan is een 15 inch-laptop een goede keuze. Ben je daarentegen veel onderweg, dan is een lichtere 13 inch-laptop veel handzamer.
In het interne geheugen of werkgeheugen wordt actieve data opgeslagen die het systeem nu nodig heeft. 4 GB is goed als je alleen lichte taken gaat uitvoeren, zoals browsen op internet, je e-mails lezen en/of verslagen maken. Wil je met meerdere tabbladen tegelijk werken en minder kans hebben dat je laptop traag wordt, dan is 8GB werkgeheugen zeker aan te raden. Werk je met zwaardere programma’s zoals Adobe, dan zou je met 16 GB (of meer) goed te werk kunnen gaan.
Veel intern geheugen alleen is echter niet genoeg voor zwaardere programma’s, rekenkracht speelt ook mee en die wordt geleverd door de processor. Een Intel Pentium of i3 en van het merk AMD de Ryzen 3, zijn instap processoren, die voor velen al genoeg prestaties zullen leveren. Werk je met zwaardere programma’s dan is een Intel i5 of i7 en van AMD de Ryzen 5 of 7 de betere keuze, hiermee kun je behoorlijk wat krachtige applicaties draaien.
Naast intern geheugen is ook de opslagcapaciteit van belang om voldoende ruimte te hebben voor opslag van programma’s en documenten. Een opslagcapaciteit van 128Gb is tegenwoordig wel het minimum. Een opslagcapaciteit van 256GB of meer is te adviseren om niet tegen een belemmering aan te lopen. Het is goed om daarbij altijd een back-up te maken op bijvoorbeeld een externe harde schijf, usb stick of de cloud.
Het meest gebruikte besturingssysteem is Windows 10. Voor veel studenten is dit ook een prima keuze!

Bron: Informatique, Archimedesstraat 1 (Bedrijvenpark Oudeland) te Berkel en Rodenrijs, informatique.nl.