vrijdag 4 december 2020 | week 49
Home » Algemeen » Eerste sleutel voor studio in Huize Sint Petrus uitgereikt

Eerste sleutel voor studio in Huize Sint Petrus uitgereikt

Eerste sleutel voor studio in Huize Sint Petrus uitgereikt

Berkel en Rodenrijs – Onder de indruk van de gastvrijheid nam de heer O.F.W. Heemskerk maandagochtend 30 april de sleutel in ontvangst als eerste huurder van een studio in Huize Sint Petrus. Woonconsulent van Laurens Wonen Joyce overhandigde de sleutel, maar het zou die ochtend niet bij die ene sleutel blijven.

Trees Borkus-Henskens

Na van de eerste emoties en felicitaties bekomen te zijn vertelde de heer Heemskerk (80) hoe het allemaal zo gekomen was. Zijn vrouw overleed een half jaar geleden en dat was voor hem mede een reden om te zien naar een kleinere woning.
“Ik woonde in Den Haag in een 55+ woning,” aldus de geboren en getogen Hagenaar. “Toen mijn dochter – die in Berkel en Rodenrijs woont – hoorde dat ik wel wilde verhuizen opperde ze het fijn te vinden als ik me zou laten inschrijven bij Huize Sint Petrus. Dit is het resultaat waar we allemaal heel blij mee zijn! Maar eerlijk gezegd is daar wel een periode van ‘afscheid nemen’ aan vooraf gegaan. Samen met mijn dochter hebben we alle spullen bekeken en gesorteerd; wat mee kon naar mijn nieuwe studio en wat weg kon. Dat viel niet mee en was een emotioneel traject, maar dat is nu achter de rug. Zaterdag kom ik hier officieel wonen en begint voor mij een nieuwe periode. Met een studio aan de voorkant en een prachtig uitzicht! Vlak bij de kinderen en kleinkinderen en ik voel me hier heel welkom.”
De nieuwe bewoner is vast van plan zijn nieuwe woonomgeving snel te gaan verkennen. “In mijn scootmobiel, maar ik heb ook nog een auto voor de wat verdere ritten. Ik ben dol op voetbal en mijn kleinzoon voetbalt bij TOGB, dus daar zal ik als ADO fan ook van mee kunnen genieten. Ik ben al in het centrum geweest en op de gezellige weekmarkt; ik voel me een dankbaar mens hier te komen wonen en ben heel benieuwd naar de nieuwe buren.”

Nog plek

In de loop van de week werd nog een flink aantal sleutels uitgereikt aan nieuwe bewoners. Totaal zullen 56 studio’s bewoond kunnen gaan worden. “Voor belangstellenden hebben we nog enkele studio’s vrij, dus er is nog plek,” aldus de manager. “In Huize Sint Petrus bieden wij een heel nieuw concept aan, waarbij we studio’s verhuren van 30 tot 33 vierkante meter met een eigen badkamer en toilet. De huurder kan dit naar eigen smaak behangen, verven en inrichten. Daarnaast krijgt de huurder de dagelijkse warme maaltijd verstrekt en komt iedere week een huishoudelijke hulp voor de schoonmaak. Welzijn Lansingerland zorgt in overleg met de huurders voor gezellige activiteiten waar huurders als zij dat willen, aan mee kunnen doen.”
De huurders zijn ouderen die nog wel zelfstandig kunnen wonen, maar het bijvoorbeeld erg fijn vinden dat iedere dag een maaltijd beschikbaar is. Of dat iedere week voor ze gestofzuigd wordt. Wonen met diensten brengt op die manier wat meer gemak. En natuurlijk brengt deze vorm van wonen ook gezelligheid.