maandag 28 september 2020 | week 40
Home » fbpost » Eerste Lansingerland Run een knaller

Eerste Lansingerland Run een knaller

Westpolderplein een uniek locatie

Eerste Lansingerland Run een knaller

Berkel en Rodenrijs – Het moet een droom geweest zijn voor de organisatie van de eerste Lansingerland Run. Ruim 1400 deelnemers in zowel diverse afstanden als bij de Kidsrun. Dit alles op het Westpolderplein in winkelcentrum Het Gouden Hart. Het evenement was tot in de puntjes geregeld. En wat de weersomstandigheden betreft was Vrouwe Fortuna de lopers goed gezind met in februari een temperatuur waar je alleen maar op mag hopen.

Rien Kuyvenhoven

Er was letterlijk aan iedere loper gedacht met verschillende afstanden en er waren mogelijkheden voor een prettig verblijf in de natuur deze zondag. Voor de kinderen was het natuurlijk een ware happening om de warming-up te doen onder leiding van de Cheerlaeders van Dynamite uit Bergschenhoek die trouwens de hele dag de lopers zouden uitzwaaien en weer binnenhalen. De jeugd genoot van hun loop met onder de deelnemers heel veel korte beentjes en zelfs zeer jonge lopertjes die met traantjes in de ogen binnenkwamen. Net zoals de grote mensen die het uiterste hadden gegeven voor hun loop van dertig kilometer als voorbereiding op de marathon van Rotterdam.
Eén ding is na deze loop zeker: in april zal er in Rotterdam heel wat minder natuur zijn dan bij dit evenement. Een lang lint liep in een heerlijk voorjaarszonnetje door de Groenzoom. En als je dan als deelnemer je verdiende medaille krijgt omgehangen kan zo’n dag niet meer stuk. Terwijl de eerste lopers op pad waren gegaan, kwamen de volgende groepen uit de Randstadrail, die op deze dag het ultieme vervoersmiddel was voor lopers die op afstand wonen.
Speaker Kees van der Meijde, zeker niet op zijn mondje gevallen, wist het allemaal prima te verwoorden aan de start- en finishlijn en hield met humor en gevatheid de boel levendig. Hij wist de lopers op de juiste manier een hart onder de riem te steken voor wat komen ging.

Waardering

Rob de Hair, de grote initiatiefnemer van deze eerste Lansingerland Run, zei dat hij naar deze dag had uitgekeken. “In de eerste plaats lof voor alle vrijwilligers”, kijkt de Berkelaar trots in het rond. “We hebben ze uit alle hoeken en gaten opgetrommeld. Met zoveel deelnemers kun je er alleen maar op hopen dat dit lukt en dan kan het niet meer stuk.”
De organisatie kreeg ook vanuit de gemeente waardering voor dit initiatief. De wethouder van sportzaken Ankie van Tatenhove was bereid het startschot te lossen. Ook mogen de ondernemers in het Gouden Hart niet vergeten worden. Zij hebben alles in het werk gesteld om de organisatie de helpende hand toe te steken door met hun bedrijven het plein cachet te geven voor één van de grootste sportgebeurtenissen van dit jaar.
Rob de Hair baalde op zijn manier na afloop van één schoonheidsfoutje zoals hij het noemde bij het verkeerd opstellen van een hek. Maar hij kreeg van de deelnemers alle lof toegezwaaid over het mooie parcours.
“Het was allemaal wel hectisch”, moest hij aan het einde van de dag toegeven. “Het moest ook allemaal in twee maanden tijd gebeuren. We zijn pas half december hieraan begonnen. Ik ben blij dat we nu een jaar de tijd hebben voor 2020 op 23 februari waar de inschrijving over een paar weken al voor open gaat. Maar de medewerking die we in Berkel en Rodenrijs hebben gekregen was overweldigend. Mensen voor wie dit evenement nog onbekend was, waren soms zelf zo spontaan dat je er stil van zou worden. En daar moeten wij als organisatie ook onze waardering voor uitspreken, een prima dag!”