vrijdag 10 juli 2020 | week 28
Home » Nieuws » Eerste 3-Torens online schaaktoernooi succesvol
Nu we toch thuiszitten is online schaken misschien iets voor u of jou?

Eerste 3-Torens online schaaktoernooi succesvol

Eerste 3-Torens online schaaktoernooi succesvol

Lansingerland – Op dinsdag 17 maart kwamen 19 spelers, sympathisanten en inwoners van Lansingerland en omgeving bijeen voor het eerste 3-Torens online schaaktoernooi. In deze uitdagende coronatijden heeft 3-Torens zo een passend alternatief gevonden voor de reguliere clubavonden. De schaakvereniging uit Lansingerland stelt het toernooi open voor iedereen uit Lansingerland en omgeving.

Oud-3-Torens lid Menno Hoogenes uit Bergschenhoek wist het toernooi te winnen met 5,5 punten uit zeven partijen. Arjan Drenthen, uit Delft en oud 3-Torens lid haalde eveneens een score van 5,5 uit 7, maar werd op weerstandspunten nipt tweede. De regerend clubkampioen van 3-Torens pakte het brons.
“Een beetje competitie is natuurlijk leuk,” zo licht Arjen Hofman, voorzitter van 3-Torens toe. “Maar belangrijker is dat we een onderhoudende avond hebben gehad, waarbij we tussen de partijen door met elkaar konden chatten en we gezellig met andere partijen mee konden kijken en commentaar konden geven. In deze lastige tijden waarin we veel thuis zijn en minder sociale contacten kunnen onderhouden, hebben we hier echt een leuk alternatief. Deelname aan dit wekelijks terugkerende toernooi is bovendien gratis en staat open voor iedereen uit Lansingerland en omgeving.”

Vanuit Spanje

Opvallend was de deelname van Mirte Koopman die ten tijde van het toernooi nog in een vakantiehuisje in Spanje bivakkeerde en inmiddels gelukkig weer in Nederland is. Koopman volgt momenteel de 3-Torens schaaktraining voor volwassenen die we voorlopig hebben moeten staken, maar in september zeker weer gaat starten als het dan weer verantwoord is om in groepen bij elkaar te komen. Het toont maar aan dat het voor beginnende en gevorderde schakers een boeiende avond kan opleveren.
“Voor zolang de restricties die de overheid ons oplegt betreffende het coronavirus stand houden, proberen we iedere dinsdagavond een online schaaktoernooi te organiseren,” aldus 3-Torens jeugdleider Martin van Vaalen. “Ook proberen we een format te kiezen waarbij zowel snelle als rustiger spelers een leuke avond hebben. We moeten er als samenleving het beste van maken, en dit brengt toch mensen samen terwijl je je geest blijft prikkelen. Iedereen uit Lansingerland is gratis welkom op onze online schaakclub via chess.com.”
Het toernooi vindt plaats op dinsdagavonden van 20.15 tot 23.15 uur.

Meedoen

Geïnteresseerd in het 3-Torens online schaaktoernooi?
1: Maak een gratis account aan op www.chess.com
2: Mail je gebruikersnaam naar post@3-torens.nl
3: Je ontvangt via een privébericht een uitnodiging voor 3-Torens
4: Je ontvangt via een privébericht een uitnodiging voor het toernooi
5: Vanaf 19.15 uur op dinsdag kun je in het toernooi, om 20.15 uur start de eerste partij
Meer weten? Stuur een e-mail naar post@3-torens.nl