zondag 29 november 2020 | week 48
Home » Nieuws » Een ruime voldoende voor TOGB bij debuut in de hoofdklasse
TOGB eensgezind. Rechts Jordan Weegman en verder op de voorgrond Nagiër Bonevacia en toekijkend Zackaria Doumajd.

Een ruime voldoende voor TOGB bij debuut in de hoofdklasse

Publiek bij de 3-3 de grote winnaar

Een ruime voldoende voor TOGB bij debuut in de hoofdklasse

Berkel en Rodenrijs – Nieuwsgierig naar het debuut in de hoofdklasse van TOGB in het meer dan negentigjarig bestaan van de club was sportpark Het Hoge Land ondanks de coronacrisis behoorlijk bevolkt. Niemand van de aanwezigen zal een minuut spijt hebben gehad van zijn of haar komst. Het bezoekende SV Meerssen uit Limburg nam dan wel voor de pauze een 0-3 voorsprong, aan het eind van de wedstrijd stond er een verdiende 3-3 deling op het scorebord.

Rien Kuyvenhoven

Het was dan ook niet verwonderlijk dat na negentig minuten hoofdklassevoetbal de complimenten niet van de lucht waren. Spelers, technische leiding, maar vooral ook de aanwezigen die de moeite hadden genomen zich vooraf te laten inschrijven hadden vrede met wat er deze middag geboden was. Vergeten was het begin van de tweekamp waar de bezoekers vijf minuten voor de rust met een comfortabele voorsprong de rust in leken te gaan. “In die eerste helft hebben ze slechts één kans gekregen”, analyseerde TOGB-trainer Ronald Ermes de wedstrijd na afloop. “Maar uit die ene kans, en twee persoonlijke fouten kwamen wel de drie doelpunten tot stand ondanks dat we dominant speelden. Maar het geluk was dat we voor de rust de stand naar 1-3 konden tillen, waardoor we in leven bleven.”
Door insiders wordt Meerssen als een grote kanshebber voor de titel gezien. En daar had TOGB het in de eerste fase van de wedstrijd moeilijk mee. De speelwijze van rustig de kat uit de boom kijken en op beslissende momenten van onachtzaamheid bij de tegenstander de trekker overhalen was er de oorzaak van dat de gasten op een simpele wijze aan een voorsprong konden komen. Een weggegeven hoekschop en een foutje van doelman Jesper Stijnman werden doeltreffend afgestraft, Wouter Vermeer kon uit de scrimmage de stand voor rust nog een draaglijker aanzien geven, 1-3.

Beloning

In de tweede helft zagen we een TOGB dat een stukje karakter toonde en het spel steeds meer naar zich toe trok. De gasten kregen minder vrijheid dan in de eerste helft en daarnaast wist TOGB de tegenstander ook fysiek zijn mannetje te staan. De ploeg liet zien tot wat het in staat is. “Ook zijn we blijven voetballen ondanks dat we meer opportunistischer zijn gaan spelen”, was Ermes tevreden over het spel wat zijn ploeg liet zien. “We zaten ook niet in de put tijdens de rust, omdat we nog voor de thee iets terug konden doen.”
TOGB kreeg de beloning in de tweede helft, gezien de mogelijkheden ook helemaal verdiend. Zackaria Doumajd vond als voorbode al de voeten van doelman Geoffrey Jacobs op zijn weg en TOGB had geluk bij een lob van Jordy van der Schoot bij het verkeerd uitlopen van doelman Stijnman. Daarna ging TOGB onverstoorbaar door met het belagen van het doel van de gasten. Yousif de Kock, als invaller binnen de lijnen gekomen, kreeg in het strafschopgebied alle kans doeltreffend aan te leggen, 2-3. En de volgende invaller Sven Paternot kon de voorzet van Nagiër Bonevacia op fraaie wijze inkoppen, 3-3.

Trots

Na afloop waren de spelers vanzelfsprekend trots. Al vond Bas Mourits dat hij deze middag niet zijn beste wedstrijd had gespeeld. “Het was een zware pot, ik had het moeilijk maar als ploeg hebben we natuurlijk wel karakter getoond. Van mezelf had ik meer verwacht. In vorige wedstrijden was ik sterker aan de bal al kan dat natuurlijk ook aan de tegenstander liggen. Maar ik denk dat we met deze deling tevreden moeten zijn.”
Ronald Ermes toonde zich extra tevreden, omdat voordat de negentig minuten verstreken waren drie negentienjarige spelers, Vince Kohl, Guus Steerneman en Kjell Scheers uit de eigen jeugd, binnen de lijnen liepen.
“Zij speelden verleden seizoen nog in het elftal van onder de negentien en bleven deze wedstrijd gewoon op de been en zelfs meer. Het enige verwijt dat ik de ploeg kan maken is dat we op bepaalde momenten het nog te veel voetballend wilden oplossen waardoor we voor rust twee tegenstreffers tegenkregen.”