donderdag 4 maart 2021 | week 09
Home » Advertorial » Een opgelopen letsel vraagt alle aandacht
Laat het er niet te snel bij zitten maar schakel iemand in die de zaak beoordeelt” is het advies van de Berkelse jurist.

Een opgelopen letsel vraagt alle aandacht

Een opgelopen letsel vraagt alle aandacht

Lansingerland – Niet alleen landelijk, maar ook in onze directe omgeving lezen we wekelijks de berichten in de krant van aanrijdingen waarbij de betrokkenen gewond raken. Het is altijd een situatie waarbij in relatief korte tijd veel gebeurt. Bovendien een druk moment met hulpverleners, kijkers, langsrijdend verkeer, geschrokken familie en de wens om alles snel af te kunnen handelen.

Dat afhandelen geldt niet alleen voor de materiële schade. Ook een opgelopen letsel vraagt alle aandacht. Letsel dat je ziet, maar ook letsel dat ogenschijnlijk niet zo veel voorstelt.
Overtoom Juristen is een kantoor in Lansingerland dat zich met name op letselschade richt en zich daar helemaal in heeft gespecialiseerd. Jasper Overtoom weet uit ervaring: “Als iemand gewond raakt bij bijvoorbeeld een verkeersongeval of een ongeluk op het werk dan is er sprake van letselschade. Wat volgt is een complex proces waar kennis en ervaring vereist is. Een slachtoffer heeft deze kennis meestal niet. Daarom is het verstandig om een deskundige in te schakelen. Veel mensen weten niet dat onze inzet voor het slachtoffer meestal gratis is. Dat komt omdat niet alleen de schade, maar ook onze kosten op de aansprakelijke partij/verzekeraar verhaald kunnen worden.”

Advies

Jasper z’n advies: “Denk er niet te makkelijk over op zo’n moment. In de praktijk kom ik vaak tegen dat men zegt: ‘laat maar zitten, het was toch mijn eigen schuld?’ of ‘het valt wel mee, en ik zie wel hoe het verder gaat”. Dat blijkt dan niet zo te zijn. Schuld bijvoorbeeld, is echt niet altijd van belang. Soms is er een verzekering die het risico dekt, of er is iets in de wet geregeld. Dat is bijvoorbeeld vaak zo bij fietsongevallen. Ook de ernst van het letsel moet niet worden onderschat. Wat als later blijkt dat de klachten ernstiger zijn dan gedacht, en je krijgt daar in de toekomst problemen mee? Problemen die voorkomen worden als je vrijblijvend en kosteloos informatie inwint bij de juridisch letselspecialist. Die zal beoordelen wat mogelijk is.”

Gewoon doen

Waarom niet advies inwinnen? Doe het gewoon! “Een specialist inzetten kan bij lichte verwondingen al zinvol zijn. Neem niet te makkelijk afstand van een zaak, maar schakel iemand in; het kost niets. Maar ook als er bijvoorbeeld sprake is van een vaststellingsovereenkomst, ofwel de ondertekening van een afkoop letselschade. Laat het nog even nakijken voor de handtekening wordt gezet; ook daarbij kan Overtoom Juristen meelezen en adviseren.”
Kijk voor meer informatie op de website www.overtoomjuristen.nl.