donderdag 1 oktober 2020 | week 40
Home » Advertorial » “Een mooi en gedenkwaardig afscheid voor iedereen”

“Een mooi en gedenkwaardig afscheid voor iedereen”

Salet Uitvaartverzorging

“Een mooi en gedenkwaardig afscheid voor iedereen”

Lansingerland/regio – Salet Uitvaartverzorging is begonnen aan het vijfde jaar als uitvaartonderneming en heeft inmiddels een eigen plek weten te veroveren in de uitvaartbranche in zowel Lansingerland als de wijde regio. Een bijzondere plek, want Salet is een familiebedrijf met als vaste contacten Jeroen en echtgenote Roxanna.

Het familiebedrijf onderscheidt zich door 24 uur, dag en nacht bereikbaar te zijn, zodat de nabestaanden altijd met een van beiden contact hebben. “We staan voor een persoonlijke benadering, korte lijnen en voor een uitvaart die past bij de overledene. Inmiddels beschikken wij ook over een eigen rouwcentrum, waardoor de mogelijkheden nog verder zijn uitgebreid.”

Rouwcentrum

De overledene kan thuis worden opgebaard, zodat de nabestaanden tot het laatste moment samen bij de overledenen kunnen blijven. “De familie kan er voor kiezen om te helpen met de laatste verzorging van hun dierbare, maar wij kunnen dit ook voor hen doen. Een andere mogelijkheid is de overledene naar een van de familiekamers in het rouwcentrum over te laten brengen. De nabestaanden krijgen een sleutel en kunnen dag en nacht gebruik maken van die kamer. In het rouwcentrum is tevens een ruime aula waar een condoleance kan plaatsvinden.”

Voorbespreking

“Het komt steeds vaker voor dat mensen bij leven al een gesprek aangaan met ons. Zo kunnen wij bij leven kennis met elkaar maken. Tijdens een voorbespreking worden de uitvaartwensen besproken en wordt direct een inschatting van de kosten gemaakt. De uitvaartverzorger maakt daarvan een verslag. Het maakt het voor de nabestaanden een stuk makkelijker zo de uitvaart helemaal te laten regelen naar de wens van de overledene. Een andere optie is thuis een wilsverklaring in te vullen die bij de verzekeringspapieren bewaard kan worden. Deze kan bij ons aangevraagd worden.”

Samen staan wij voor u klaar

Bij Salet Uitvaartverzorging zijn de taken verdeeld. Jeroen gaat naar de nabestaanden toe en regelt alles rondom de uitvaart. Roxanna verzorgt de website, het rouwcentrum, de administratie en andere kantoorwerkzaamheden, maar ook is zij gastvrouw om familie en andere nabestaanden te ontvangen. “We zijn bij alle crematoria en begraafplaatsen in de regio welkom. Het is de keuze van de mensen zelf waar zij heen willen; wij kunnen hen daarover wel adviseren. Het is voor andere uitvaartverzorgers ook mogelijk ons rouwcentrum te huren als men daar voor kiest.”
Salet Uitvaartverzorging is gecertificeerd. Het behaalde het Keurmerk voor de uitvaartzorg en is daardoor verplicht na elke uitvaart een klanttevredenheidsonderzoek te doen. Daaruit bleek dat er in 2019 een gemiddeld cijfer van 9.5 werd gegeven. “En dat proberen we vast te houden of te verbeteren!”
Voor meer informatie: www.saletuitvaartverzorging.nl .