donderdag 22 oktober 2020 | week 43
Home » Algemeen » Een maaltijd voor iedereen in Lansingerland
Jaimy Joyce hoopt via deze aankondiging van het idee zoveel mogelijk mensen te bereiken

Een maaltijd voor iedereen in Lansingerland

Een maaltijd voor iedereen in Lansingerland

Bergschenhoek – Enkele weken geleden kregen we een berichtje van Jaimy Joyce de Groot uit Bergschenhoek. Dat luidde als volgt: “Van de week hadden mijn moeder en ik weer eens te veel eten over. Toen bedacht ik me ineens dat ik twee oudere buren heb die daar misschien wel vrolijk van werden. Gelukkig had ik dat goed geraden en vol enthousiasme werd het bordje andijviestamppot in ontvangst genomen.”

Trees Borkus-Henskens

Had deze spontane Hoekse een vooruitziende blik? Want ze vervolgde: “Dit moet toch meer mensen overkomen; dat ze teveel koken en iemand anders daar blij mee willen maken? Daarom heb ik een Facebook groep opgericht waarbij mensen hun te veel klaargemaakte eten kunnen aanbieden waarop andere kunnen reageren en het op kunnen halen.”

Voor iedereen

De groep heet ‘Een maaltijd voor iedereen in Lansingerland!’ en is er voor iedereen. “Ik werk in een sauna en die is nu gesloten. Daarnaast studeer ik Social Work (ik ben nu aan het afstuderen), dus mensen helpen zit me in de genen. Met name nu veel mensen noodgedwongen thuis zitten denk ik dat dit plan zo breed mogelijk moet worden uitgedragen. De doelgroep zijn niet alleen de ouderen in Lansingerland, maar ook de hardwerkende vaders en moeders die soms even geen tijd hebben om te koken. Zonder dat je het weet wonen die vaak heel dicht in de buurt. Het is laagdrempelig, niemand hoeft iets weg te gooien en je maakt er iedereen blij mee. Vooral in deze onzekere tijd waarin alles anders gaat dan je gewend was.”
Jaimy Joyce hoopt via deze aankondiging van het idee zo veel mogelijk mensen te bereiken en het verdere naamsbekendheid te geven. Lansingerlanders kunnen het ook op hun eigen facebook promoten; een directe manier van helpen en weggooien van voedsel voorkomen.