donderdag 4 maart 2021 | week 09
Home » Commentaar » Duurzaamheid

Duurzaamheid

De Wereldcommissie voor milieu en ontwikkeling omschrijft duurzaamheid als ‘ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen’.
Kortom: de aarde zo gebruiken dat de toekomstige generaties er ook nog plezier van kunnen hebben. Ik denk dat iedereen er zo langzamerhand wel van overtuigd is dat deze ontwikkeling noodzakelijk is. En gelukkig zien we ook steeds meer initiatieven ontstaan om duurzamer met deze planeet om te gaan. Ook in deze krant kunt u hier voorbeelden van vinden. Maar tegelijkertijd horen we steeds alarmerender berichten over klimaatverandering, ontbossing, plastic soep in de oceanen en ga zo maar door.
Kunnen we hier als individu iets aan doen? Ik denk dat het belangrijk is dat we ons bewust zijn van ons energiegebruik. We kunnen bijvoorbeeld ons afval scheiden, apparaten niet op stand-by laten staan, bewuster en minder kleding kopen, de douchetijd inkorten, groene energie gebruiken, de lichten uitdoen als je niet in de kamer bent. U kunt de lijst vast zelf nog aanvullen. Zullen we het met elkaar proberen?

Marianne Karsemeijer