dinsdag 29 september 2020 | week 40
Home » Commentaar » Dumpen

Dumpen

Wat is het toch altijd fijn om je huis op te ruimen. Je verdeelt de spullen in een stapel ‘naar de kringloop’, de Kledingbank of een ander goed doel. Tot slot heb je een stapel rommel waar je niemand een plezier mee doet. Die moet naar het afvalbrengstation worden gebracht. Daar is het nu enorm druk. Wat doe je? Er toch maar naar toe rijden en het risico lopen dat je drie kwartier moet wachten voordat je aan de beurt bent. Of gelijktijdig met de kringloop-spulletjes bij RataPlan dumpen. Misschien dat je het ook snel kwijt kan naast de ondergrondse afvalbakken in het milieuparkje aan het eind van de straat. Een andere optie is op een achterafplek ergens op een industrieterrein je kofferbak legen, de troep dumpen en snel er vandoor gaan. Wat fijn dat je huis weer netjes is opgeruimd.
Het gebeurt lezers, dagelijks. Je wilt het bijna niet geloven, maar het is echt waar. En dan zijn er gelukkig weer mensen die de troep van die ander opruimen. Medewerkers van de gemeente, van Renewi, inwoners die geheel vrijwillig regelmatig het zwerfvuil in hun buurt opruimen… Zij nemen de troep mee, zodat een ander er weer wat kan dumpen.
Ik blijf het enorm jammer vinden dat mensen zo onzorgvuldig met hun buurt en de natuur omgaan. Dat het deze mensen kennelijk niets kan schelen dat ze schade toebrengen aan wat al zo kwetsbaar is. Hoe kun je genieten van je opgeruimde woning als je weet dat een ander nu je troep aan het opruimen is. Ik hoor het antwoord graag.

Annette Docter