maandag 8 maart 2021 | week 10
Home » Algemeen » Duik nu in de historie van Bergschenhoek

Duik nu in de historie van Bergschenhoek

Duik nu in de historie van Bergschenhoek

Bergschenhoek – Nu Bergschenhoek al enige tijd het landelijk nieuws haalt met berichten over corona-uitbraak op een school, besmettingen met de Engelse variant en de test op grote schaal van de gehele bevolking, is het wellicht het juiste moment de aandacht te verleggen en te richten op de historie van Bergschenhoek.

We zitten midden in een lockdown en in de avond thuis door de avondklok, dé gelegenheid om in het verleden te snuffelen. De Historische Vereniging ‘den Berchsen hoeck’ heeft in de afgelopen jaren een aantal prachtige boeken uitgebracht met geschiedenissen, verhalen en anekdotes, rijkelijk voorzien van afbeeldingen.

Een overzicht

– ‘Over Hoeksenaren of Hoeksenaars gesproken’, uitgegeven ter gelegenheid van het overgaan van Bergschenhoek in de gemeente Lansingerland. Aan bod komen onder andere de vroege historie, de gemeente, onderwijs, kerken, verenigingen en cultuur (€ 5,-).
– ‘Historische Wandelingen door Bergschenhoek en langs de Rotte’, door Bas Metselaar. Het boek is een bundeling van de wandelingen die hij maakte langs de oude wegen van Bergschenhoek, die hij beschreef en van veel foto’s voorzag (€ 20,-).
– ‘Het Grote Kruinboek’, Hoekse geschiedenis, verhalen en interviews, die in de loop de tijd in het verenigingsblad De Kruin zijn verschenen (€ 20,-).
– ‘Vertellingen over Bergschenhoek’, door Bas Metselaar. Een bloemlezing van interessante verhalen van Bas Metselaar, die verschenen zijn in diverse historische uitgaven, plaatselijke bladen en de Kruin (€ 25,-).
– ‘Gedenckt uwen voorgangeren’, uitgegeven ter gelegenheid van 350 jaar Hervormde Gemeente Bergschenhoek door de kerkenraad in samenwerking met de Historische Vereniging. Geschiedenis van de hervormde gemeente van Bergschenhoek (€ 5,-).
– ‘Bergschenhoek in de tijd van de Reformatie’, door Wim van Leussen (€ 8,-).
– ‘Vrijheid is voor geen geld te koop’, uitgegeven door de drie historische verenigingen van Lansingerland. Een bundeling van verhalen, die zijn opgetekend tijdens de WOII cafés in het kader van 75 jaar vrijheid in 2020 (€ 5,-).

Alle uitgaven zijn te koop bij Jumbo Veltrop in Bergschenhoek, informatie inwinnen kan bij Monique Baptist via archiefbeheer@den-berchsen-hoeck.nl.