donderdag 1 oktober 2020 | week 40
Home » Algemeen » Duel tussen BVCB en Strijen van een matig niveau

Duel tussen BVCB en Strijen van een matig niveau

1-1 deling het meest rechtvaardig

Duel tussen BVCB en Strijen van een matig niveau

Bergschenhoek – Wie dacht dat zowel BVCB als Strijen zo voor aanvang van de winterstop hun aanhang nog eens goed zouden verwennen met een aantrekkelijk potje voetbal kwam bedrogen uit. |De beide zaterdag tweedeklassers brachten een armetierig potje voetbal op de mat. De uiteindelijke deling van 1-1 dekte de lading volledig. Door het puntenverlies ziet BVCB zijn achterstand op koploper Heerjansdam oplopen tot zeven punten en bezet de ploeg van trainer Melvin Boel een vierde positie.

Rien Kuyvenhoven

Melvin Boel was er voor aanvang gelukkig mee, dat Michael de Rooy na zijn toch lastige blessure weer beschikbaar was. Yousif de Kock zit nog met een enkelblessure en zal waarschijnlijk pas na de winterstop weer zijn opwachting maken. Toch liet de bank bij BVCB een redelijke bezetting zien met Nicky Walbeek en Evan Blom die de laatste weken regelmatig mochten komen opdraven. De keuze was deze wedstrijd gevallen op De Rooy. Gaandeweg de wedstrijd zag je, dat wedstrijdritme zijn grootste struikelblok was. Want zo sterk als hij in het begin van deze competitie aan de ploeg sleurde, zo zwaar had hij het nu tegen de soms fysiek sterke opponent uit de Hoeksewaard.
De start was veelbelovend voor de Bergschenhoekse formatie. In de eerste tien minuten had het niet misstaan als de thuisclub zeker eenmaal had weten te scoren uit de twee riante mogelijkheden die zich voordeden. Strijen, dat uit de laatste vijf wedstrijden slechts één punt had weten te behalen maar wel koploper Heerjansdam zijn eerste nederlaag toebracht, moest direct diep op eigen helft terug. Mike van der Steen lukte het niet in kansrijke positie te scoren tegen Strijen-doelman Natoe Dos Santos (keepte uitstekend). Even daarvoor had Rob Rutten de kans op het openingsdoelpunt na een hoekschop.
Het vervolg was allemaal een stukje minder. Beide ploegen zagen veel combinaties mislukken en hanteerden ook steeds vaker de lange bal. Het iets betere spel van BVCB werd een tiental minuten voor rust beloond toen Bob Verweij een voorzet van Mike van der Steen keurig afrondde, 1-0. De volgende doelpoging van BVCB voor de wisseling van speelhelft kwam van de voet van Ethan Scheimann die hier slechts een hoekschop aan overhield. “We hadden zeker meer verdiend”, analyseerde Melvin Boel de eerste fase van de wedstrijd.

Verwarring

Eventueel in de rust gesmede strijdplannen om de voorsprong te behouden werden al vroeg naar het rijk der fabelen verwezen na een succesvolle vrije trap, die overigens grote vraagtekens opriep, van Desi Sanderse. Die vrije trap bracht zoveel verwarring in de defensie van BVCB, dat uiteindelijk Collin van den Berg uit een onoverzichtelijke situatie de bal over de doellijn kon drukken, 1-1.
BVCB wilde in het vervolg van de wedstrijd met combinatievoetbal het doel van Strijen benaderen. De gasten probeerden met gevaarlijke uitvallen hun voorwaartsen te bereiken die soms met moeite konden worden geëlimineerd. De thuisclub profiteerde van de coulante houding van scheidsrechter Van der Bend uit Maassluis toen Sharlton Sambo met veel moeite uit positie werd gebracht. “Daar hadden we het geluk aan onze zijde”, wist ook Melvin Boel. “We kwamen goed weg dat hij niet op de stip ging.”
Daar tegenover stond de fraaie kopbal van Michael de Rooy die door verdediger Vincent Monster van Strijen van de doellijn werd gehaald. De Rooy zag ook een goede kopbal voorlangs gaan uit een voorzet van invaller Caner Yalamoglu. Met andere woorden: kansjes over en weer, maar de krenten in de pap bleven deze middag schaars.
“Met het uiteindelijke resultaat kan ik wel leven”, aldus Boel, “maar na ons sterke begin had ik meer verwacht. We waren goed in het veroveren van de bal, maar de rust om er hierna iets goeds mee te doen was niet aanwezig. Te snel vooruit willen voetballen brak ons deze wedstrijd op. Het was hard werken, maar te weinig rust in het spel.”