vrijdag 25 september 2020 | week 39
Home » Algemeen » Droomstart voor Weidevogels 1
.

Droomstart voor Weidevogels 1

Droomstart voor Weidevogels 1

Bleiswijk – Het vlaggenschip van de korfbalvereniging had de competitie niet beter kunnen beginnen. Na een 2-12 ruststand wonnen de Bleiswijkers de uitwedstrijd tegen oude bekende ODO met 7-24.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Weidevogels de tegenstander uit Maasland de baas. De eerste twee aanvallen was het meteen raak voor de Bleiswijkers, terwijl ODO de korf lang niet wist te vinden. Weidevogels was zowel verdedigend als aanvallend scherp en zo stond er na twintig minuten spelen een 0-8 stand op het scorebord. Pas negen minuten voor rust maakte ODO via een invaller zijn eerste doelpunt. Hier schrokken de gasten niet van en met een 2-12 ruststand was de wedstrijd al beslist.
In de tweede helft ging Weidevogels verder waar het gebleven was. ODO maakte meer doelpunten dan in de eerste helft, maar ook de uitploeg bleef over verschillende schijven scoren. Uiteindelijk maakte de scheidsrechter bij een 7-24 stand een einde aan de lijdensweg van ODO.
Weidevogels-coach Peter de Waard is zeer tevreden met de knallende start van zijn ploeg. “We hebben laten zien dat we een complete ploeg zijn en dat we over alle schijven kunnen scoren. Het wordt zaak om deze concentratie elke zaterdag opnieuw op te brengen. Tijdens trainingen gaan we er dan voor zorgen dat we nog beter worden.”
Voor Kimberley Verbeek van Mourik, die maar liefst vijf doelpunten maakte, was het een bijzondere wedstrijd. Zij kwam voor de zomer over van IJsselvogels uit Moordrecht en speelde dus haar eerste competitiewedstrijd in het oranje-wit. “Dat was spannend in een nieuw team. Het geeft mij veel vertrouwen dat we direct een goede wedstrijd speelden waarin samenspel en strijdlust de boventoon voerden. Ik had me geen beter debuut bij Weidevogels kunnen wensen.”
Op zaterdag 12 september ontvangt Weidevogels KZ Danaïden uit Leiden, waar tijdens de oefenperiode al van gewonnen werd. Voor Weidevogels dus zaak om opnieuw de punten in Bleiswijk te houden. De wedstrijd start om 15:30 op het Sportcomplex Merenveld.
Doelpunten: Saskia Batenburg (6), Kimberley Verbeek van Mourik (5), Jouke Dukel (4), Jurjen Wilschut, Laurens de With, Bob Spek, Susanne Spek (allen 2) en Evelien Kouwenhoven.