zondag 31 mei 2020 | week 22
Home » fbpost » Droom voor Berkelse vrouwen wreed verstoord

Droom voor Berkelse vrouwen wreed verstoord

Droom voor Berkelse vrouwen wreed verstoord

Berkel en Rodenrijs – De vrouwen van Berkel staan weer met beide benen op de grond. Het bezoekende Woezik uit Wijchen was op Sportpark Het Hoge Land een maatje te groot voor Berkel. De Topklasse blijft voor de ploeg van Berkel- trainer Egmond Blinker met zijn team nog steeds een droom. Mede door de 1-4 nederlaag.

Rien Kuyvenhoven

De gasten hebben bijna de volle negentig minuten gedomineerd bij Berkel dat de eerste ronde was doorgekomen doordat Venraay zich heeft teruggetrokken voor deze toegiften. De speelsters van Woezik wisten vooral de slag op het middenveld te winnen. Mede door een vroege voorsprong via een uitval over rechts waar Jill Pijnappels Bianca Troost in het doel van Berkel wist te passeren.
Een tegenvaller voor Berkel dat duidelijk meer moeite had het spel met de wind onder controle te krijgen dan de gasten uit het Gelderse Wijchen. Een ploeg die heerste op het middenveld door meer agressiviteit en scherpte. Slechts enkele malen kwam Berkel via uitvallen via Lindy Hogedoorn, Melanie den Dulk, Faith Parto en Sandra Welles voor het doel van de gasten.
Een messcherpe uitval van Woezik zou al in het eerste kwartier de bezoekers nog meer rust geven in hun spel. Een tegenvaller voor Berkel dat het seizoen zo graag wou besluiten met een plaats naar de Topklasse. Echter het seizoen voor dit eerste jaar in de hoofdklasse was toch al succesvol met een periodetitel. Kleine mogelijkheden deden zich voor Berkel voor via Isabel Heinsbroek net als de kans voor Lindy Hogedoorn. Voor Woezik een kans voor Cynthia Hartendorf die net naast ging.
Ook in de tweede helft kreeg Berkel niet de grip op de wedstrijd die nodig was om de wedstrijd te doen kantelen. Pogingen van Faith Parto, Lindy Hogedoorn en Isabel Heinsbroek troffen geen doel. Een inzet van Demi Verlangen werd door sluitpost Lieke Wagenvoort nog net tot hoekschop verwerkt waar Cynthia Hartendorf voor de gasten wel raak schoot voor de 0-3. Loes van Loon schoot uit een onmogelijke hoek het leer achter Bianca Troost met een fraaie trap voor de 0-4 die tot stilstand kwam tegen het net bij Berkel. Een prima combinatie met Melanie den Dulk die het balletje breed legde op Lindy Hogedoorn en knap scoorde was verdiend voor het harde werken dat de ploeg wel deed.

Mooi

Toch kon trainer Egmond Blinker met een glimlach op zijn gelaat het veld verlaten. “Helaas”, was zijn eerste commentaar. “Een droom is verstoord maar daar mogen we niet te lang zij stilstaan na dit toch mooie seizoen. |Een heel goed seizoen voor het eerst in de hoofdklasse. Goed ook omdat we tweemaal gewonnen hebben van kampioen Rijnvogels die wel naar de Topklasse gaat. En ik moet zeggen als team zijn we enorm gegroeid. Met Silvia (Boogaard red.) hebben we er ook met de meiden alles aan gedaan om dit team zo te laten voetballen. Woezik was vandaag gewoon de betere ploeg en daar moet je dan vrede mee hebben. We kunnen ook de weersomstandigheden van de harde wind dwars over het veld niet de schuld geven. Daar hadden beide ploegen vanmiddag last van. Alleen zeg ik bij mooi weer had het zeker geen 1- 4 geworden”.

Geef een reactie