vrijdag 4 december 2020 | week 49
Home » Algemeen » Drie nieuwe bestuursleden van NOOVA staan te trappelen
V.l.n.r. Wian Renate en Izabella vormen de komende drie jaar het bestuur van NOOVA.

Drie nieuwe bestuursleden van NOOVA staan te trappelen

Drie nieuwe bestuursleden van NOOVA staan te trappelen

Oostland – De Algemene Ledenvergadering van NOOVA, het vrouwennetwerk in de regio Oostland (Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp), kende eerder dit jaar een spannende invulling. Op de agenda stond onder andere de wisseling van het complete bestuur. Het vorige bestuur had drie jaar aan het roer gestaan en volgens de statuten mochten ze hun taken nu overdragen aan hun opvolgers.

Door Trees Borkus-Henskens

Nadat zij alledrie afzonderlijk waren gepolst voor een bestuursfunctie volgde drie maal een ‘ja’ en werden de functies onderling verdeeld. Izabella Ridder, werkzaam in het familiebedrijf Ridder Catering + Events, hanteert de komende drie jaar de voorzittershamer. Renate Jalving, met Next Level Business Support actief in het helpen van ondernemers naar een volgende stap in hun bedrijf, is de nieuwe secretaris en de nieuwe penningmeester Wian Tosseram pakt pijn en bewegingsklachten effectief aan in haar praktijk Feel It op de Rodenrijseweg. Vol enthousiasme gingen de drie lokale/Lansingerlandse ondernemers na hun aantreden aan de slag met het jaarprogramma, maar al snel kwam er een ongezonde kink in de kabel: het coronavirus stak de kop op en meteen de eerste avond met het nieuwe bestuur en de leden moest worden geannuleerd.

Aangepast programma

Er wachtte een nieuwe uitdaging voor het bestuur om toch een aantrekkelijk programma te kunnen bieden aan de ruim zestig leden. Geen bijeenkomsten op een locatie, maar een andere manier om elkaar te treffen, met elkaar te netwerken, iedereen beter te leren kennen en contacten te onderhouden.
“Elke maand staat nu een webinar op het programma en daar tussendoor (eveneens een keer in de vier weken) een zoommeeting waarbij we allemaal in beeld zijn. Dit verloopt erg leuk en we zijn er nu tevreden mee, maar we hopen wel weer terug te gaan naar de bijeenkomsten zoals ze voorheen waren. Dan voel je nog sterker dat NOOVA er is met, door en voor de leden. De opkomst is altijd erg hoog en na de meeting wordt er altijd nagepraat en genetwerkt. De kracht van NOOVA ligt ook in het helpen van elkaar, het versterken in professionele groei; zowel van jezelf als in je werk.”
Het bestuur maakt een jaarprogramma als ‘kapstok’ die verder door de leden wordt ingevuld. “Wij faciliteren en de leden organiseren. Komt er in het raamwerk (kapstok) een onderwerp langs dat je aanspreekt of past bij je bedrijf, dan kun je je aanmelden om dat te organiseren. Daar zou bijvoorbeeld ook een bedrijfsbezoek op aan kunnen sluiten.”

Lustrum

Volgend jaar bestaat NOOVA Oostland 15 jaar. “De ideeënbus is al rond gegaan bij de leden, maar het brainstormen moet nog beginnen. Eerst maar eens kijken hoe we het veertiende jaar samen invullen en dingen blijven organiseren voor de onderlinge contacten. We hadden ons de start anders voorgesteld en staan te trappelen om weer met leuke bijeenkomsten en programma avonden aan de slag te gaan, maar we begrijpen ook dat we nog even geduld moeten hebben tot dat weer veilig kan. Gelukkig hebben we nog een kleine drie jaar de tijd om de schouders er onder te zetten!”