zaterdag 8 augustus 2020 | week 32
Home » Algemeen » Drempels en borden manen tot zachter rijden
 De bewoners samen met de wethouder die de borden kwam uitreiken. Foto/tekst: Trees Borkus-Henskens.

Drempels en borden manen tot zachter rijden

Drempels en borden manen tot zachter rijden

Onlangs zijn er drempels neergelegd op de rijweg van het Stellingplantsoen in Berkel en Rodenrijs. In deze straat grenst de voortuin direct aan de weg, zodat het verkeer er vlak langs rijdt. Een gevaarlijke situatie die om een oplossing vroeg.

Terloops werd al eens door de bewoners zelf het idee aan de hand gedaan om borden op te hangen of drempels neer te leggen. De gemeente ging met de bewoners in overleg en dat leverde resultaat op. Aan het begin van de straat werd door de gemeente een ‘vreselijke drempel (volgens de wethouder) neergelegd die automobilisten noodzaakt langzaam te rijden en fietsers/brommers de gelegenheid biedt er in het midden – waar een onderbreking zit – veilig en rustig tussendoor te rijden. Vervolgens gingen de kinderen van het Stellingplantsoen aan de slag. Ze maakten tekeningen die allemaal iets met veiligheid in hun straat te maken moesten hebben. Dat werd een hele uitdaging waar in totaal 24 kinderen tot en met 12 jaar aan deelnamen. De tekeningen moesten de automobilisten waarschuwen en hen laten weten dat zij zachtjes moeten rijden op het Stellingplantsoen.
De tekeningen werden verzameld, waarna er uiteindelijk drie werden uitgekozen. Van die drie tekeningen werden door de gemeente elk drie borden gemaakt die aan palen in de straat kunnen worden opgehangen. Wethouder Simon Fortuyn kwam woensdagmiddag 30 oktober persoonlijk naar de bewoners en de kinderen die getekend hadden toe om de borden officieel te overhandigen en op te laten hangen. Duidelijk zichtbaar en veelzeggend.
De winnaars waren de 10-jarige Julie Reemer (bord met beer), de 12-jarige Lise Nagy (bord met meisje) en de 12-jarige Anne-Claire van Kaam (bord met auto).