vrijdag 5 juni 2020 | week 23
Home » Sport » DOTO Acrogym behaalt goud, zilver en brons in Genève
Nederlandse acrogymnasten winnen goud op internationale Acro Cup v.l.n.r. Ruby de Leon Nerissa Stillebroer en daarboven Ilse Vos. 


DOTO Acrogym behaalt goud, zilver en brons in Genève

DOTO Acrogym behaalt goud, zilver en brons in Genève

Bergschenhoek – In de week van donderdag 30 mei tot en met zaterdag 1 juni vond de 18e editie van de Geneva International Acro Cup (GIAC) plaats. 113 gymnasten uit zes landen deden mee aan deze internationale Acro wedstrijd. DOTO heeft voor de tweede maal deelgenomen met vijf teams, waarvan drie teams in de medailles vielen, zowel goud, zilver als brons.

Ondanks de aanwezigheid van meerdere verenigingen uit Nederland wist het DOTO-team, bestaande uit Ruby de Leon, Nerissa Stillebroer en Ilse Vos de gouden medaille te bemachtigen. Gemengd paar Mikolaj Munik en Britt van der Klugt zette een stabiele oefening neer die goed was voor een zilveren medaille. In de top van acrobatische gymnastiek heeft het A-senioren trio, Sanne Sluijter, Vynia Schouten en Dinte Vlietstra, een bronzen medaille behaald. Het duo Sheila van der Steen en Paris de Leon en trio Sanne Driesens, Nikki Boer en Steffie Vos grepen net naast het podium. Allen hebben namens DOTO een fantastische prestatie neergezet.

Genève trekt toplanden

Sinds 2001 wordt de GIAC jaarlijks georganiseerd in Genève. De internationale wedstrijd trekt toplanden aan uit de acrogymwereld, zoals Amerika, Portugal, Tsjechië en Italië. De teams worden ingedeeld in diverse categorieën gebaseerd op leeftijd en niveau. DOTO neemt sinds vijf jaar deel aan internationale wedstrijden. Eerder heeft de club deelgenomen aan wedstrijden in België en Bulgarije. Dit jaar hebben zij voor de tweede keer meegedraaid met de hoogste niveaus in Zwitserland. In 2020 wordt in mei in Genève het WK georganiseerd. De A- en B-teams worden getraind en begeleid door Emil Angelov, Sheila van der Steen en Sanne van Dijk. Deze teams draaien mee met de top van Nederland. De teams trainen op (sub)topsport niveau. Deelnemen aan (internationale) wedstrijden; waar kosten aan verbonden zijn, is echter voor eigen rekening. Niet alleen de deelname aan de wedstrijden, ook het verblijf en vervoer van zowel de gymnast en trainers moet worden bekostigd. Door deze kosten zijn de gymnasten op zoek naar enthousiaste sponsoren. Hoewel zij een fantastische prestatie hebben neergezet, willen de teams hun wedstrijdervaring in het buitenland vergroten. Acro is door de combinatie van dans, acrobatiek en samenwerken is het een uitdagende sport.

Geef een reactie