vrijdag 10 juli 2020 | week 28
Home » Regio - Lansingerland » Dilemma: watertafel of vuurschaal voor in de tuin?

Dilemma: watertafel of vuurschaal voor in de tuin?

— Ingezonden mededeling —

Regio – Het zonnetje schijnt in Nederland weer volop. Het wordt dus ook weer tijd om in de tuin aan de slag te gaan. Vanwege de maatregelen die de overheid heeft opgelegd hebben we hier natuurlijk wat meer tijd voor dan normaal. Bovendien zullen we ook meer van de tuin gaan genieten dan tijdens een gewone zomer. We mogen immers toch eigenlijk nergens naartoe. Het is dan ook zaak om je tuin aan te pakken. Je kunt ervoor kiezen om het mooier te maken, maar het is tevens van belang om het comfortabel te maken. Dat doe je op een aantal manieren. Een paar hiervan zullen in dit artikel uitgelegd worden.

Vuurschaal

Om extra sfeer in je achtertuin te creëren kun je ervoor kiezen om een vuurschaal aan te schaffen. Zo een schaal zorgt niet alleen voor meer gezelligheid, maar het zal ook zeker warmte afgeven indien je het vuur hebt aangestoken. Dit is met name in ons land handig, want in Nederland kunnen we natuurlijk niet al te lang genieten van de zomeravonden. Met een vuurtje kun je op een comfortabele manier toch blijven zitten terwijl de temperatuur buiten langzaam aan het zakken is. Doordat de vuurschaal voor meer warmte zorgt zul jij je geen last hebben van de kou. Van een vuurschaal wordt je tuin dus sfeervoller, maar ook zeker warmer. Bovendien zijn de vuurschalen verkrijgbaar in verscheidene formaten, terwijl ze qua designs en materialen tevens kunnen verschillen. Hierdoor kun een exemplaar uitkiezen die perfect in je tuin past.

Wifi

Ook met behulp van wifi zul je je comfortabeler voelen in je tuin. In de achtertuin zul je namelijk meestal een slecht bereik hebben. Dit komt met name doordat de muren van je woning het wifi signaal gedeeltelijk stoppen. Toch kun je er alsnog voor zorgen dat je ook in de tuin gebruik kunt maken van wifi. Zo kun je ervoor kiezen om Multiroom wifi te kopen. Met zo een set kun je eenvoudig in je gehele woning wifi gebruiken, maar ook in je tuin. Dit netwerk bestaat uit meerdere stations. Deze stations kun je door het huis plaatsen waarna ze dus de signaal van het wifi vanaf deze locatie gaan afgeven. Gelukkig schakelt Multiroom wifi automatisch over naar het sterkste signaal. Dit zal ervoor zorgen dat je geen wifi zult verliezen. Naast zo een set kun je ook kiezen voor een powerline adapter. Hiermee kun je een hotspot in je schuur maken. Dit zorgt ervoor dat je wifi signaal buiten versterkt wordt, waardoor je ook in de tuin gebruik kunt maken van wifi.

Watertafel

Als je op zoek bent naar een eyecatcher voor in je tuin dan hoef je niet verder te kijken dan een watertafel. Met zo een prachtig element zul je je ervaring in je achtertuin een stuk verbeteren. Een watertafel is namelijk niet alleen een lust voor het oog, het zal tevens goed voor je zijn. Dit komt doordat de tafel een oase van vrede en rust zal creëren. Naast een Adezz watertafel kun je in principe ook kiezen voor een soortgelijk element. Wat dacht je bijvoorbeeld van een waterblok een waterschaal? Mocht je alsnog een prachtige watertafel aan willen schaffen dan zul je een moeilijke keuze moeten maken. Er zijn namelijk veel exemplaren op de markt beschikbaar. Al deze tafels variëren op basis van het formaat, het materiaal, het model, et cetera. Toch heeft dit ook een groot voordeel. Op deze manier is er namelijk hoe dan ook een passende watertafel verkrijgbaar voor je tuin.

Vijver

Als je het helemaal groot aan wilt pakken dan kun je zelfs een hele vijver aanleggen in je tuin. Bij een vijveraanleg komt natuurlijk wel veel kijken, het is dan ook een grote klus. Meestal moet je hierbij automatisch de hele tuin renoveren, zo moeten bijvoorbeeld planten verzet worden of bestrating aangepast worden. Het kan zelfs voorkomen dat er bomen gerooid moeten worden in je tuin. Als je alsnog van plan bent om een vijver aan te leggen dan kun je dit het beste doen in het voorjaar, dus rond maart of april. Dit zorgt ervoor dat de vijver dan kans heeft om tijdens het groeiseizoen een biologisch evenwicht te creëren. Daarnaast kun je de vijver ook aanleggen in het najaar, wat dus september of oktober inhoudt. Je kunt de vijver dan wel pas beplanten in het volgend voorjaar. Het is overigens hoe dan ook verstandig om echte vakmannen in te huren voor deze klus. Alhoewel je zelf ook een vijver kunt aanleggen is het veel werk, terwijl het ook zeker goed moet gebeuren.