woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » fbpost » Die Roparun doen wij ff, Jatogniettan?!

Die Roparun doen wij ff, Jatogniettan?!

Die Roparun doen wij ff, Jatogniettan?!

Lansingerland – Op de vrijdagochtend van het vertrek nam het aantal Lansingerlanders van team Jatogniettan in een keer toe. Last minute werd aan Walter van Krieken uit Bleiswijk gevraagd of hij als kwartiermaker in kon vallen. Na minder dan een minuut bedenktijd werd een van de vrachtwagens richting Bleiswijk gestuurd terwijl de rest van het team alvast op pad ging richting Parijs.

Traditiegetrouw werd er op het startterrein overnacht en na een stormachtige avond met een paar biertjes in de feesttent werden de slaapzakken opgezocht. Er moest immers ook nog meer dan 530 kilometers naar huis gelopen en gefietst worden. Om 13:36 was het zover. Startloper Jeroen Koot uit Berkel kon, na al die maanden voorbereiding van het hele team, eindelijk op pad gaan waarvoor ze gekomen waren. Terug naar Rotterdam.
De eerste kilometers zijn door een drukke buitenwijk van Parijs en dan ineens houdt de stad op en loop je door een glooiend Frans landschap. Langs boerderijen, koolzaadvelden en slaperige dorpjes. Team A met o.a. Angela Zellenrath en Peter van Mullem uit Bergschenhoek in de gelederen wisselde af met team B waarin Lansingerlanders Brigitte van Buuren en René van Elderen zaten.

Media aandacht

En zo ging het etappe na etappe door. Tussendoor werden de pijntjes weg gemasseerd door Claudia Dolk uit Bergschenhoek. De rest van het team bestaat uit mensen uit Rotterdam en omgeving onder leiding van Nikki van Alem en Menno Been. Ondanks dat Jatogniettan pas voor de tweede keer meedeed wist de media hen toch te vinden. Radio 1, SBS6 en uiteraard RTV Lansingerland wilden van alles weten over het team. Ondertussen kwam België steeds dichterbij. In België hadden de chauffeurs van team B een dopingpost ingericht omdat ze vonden dat er te hard gelopen werd. Maar ze deden het toch echt op het eten dat ze een week ervoor zelf hadden voorbereid. En toen kwamen de feestdorpen: Dendermonde en Zele in België. Ossendrecht en de Hoekse Waard in Nederland. Dichter en dichter kwamen ze bij Rotterdam. En na een tussenstop bij het familiehuis bij het voormalige Daniel den Hoed-ziekenhuis hield niemand het droog. De emoties zijn dan een mix van vermoeidheid maar vooral de zichtbaarheid waarom ze dit doen. En of er nog niet genoeg tranen gevloeid hadden was daar de ontvangst op de Binnenrotte van familie en vrienden terwijl ze qua donaties al bijna op 20.000 euro zaten.
Volgend jaar weer? Ja tog!

Check Also

Zwembad De Windas weer geopend

Lansingerland - Met een ballonnenboog bij de entree en allemaal blije gezichten was het vrijdag 22 mei weer lekker druk in en rond zwembad De Windas. Die dag gingen de deuren weer open na een lange sluiting, veroorzaakt door het coronavirus. Dat voorlopig nog niet alles bij het oude is zal duidelijk zijn, maar het begin is er.

Geef een reactie