woensdag 12 augustus 2020 | week 33
Home » Nieuws » Dick Boereboom opvolger Van Ruitenburg bij BVCB
Dick Boereboom.

Dick Boereboom opvolger Van Ruitenburg bij BVCB

Dick Boereboom opvolger Van Ruitenburg bij BVCB

Bergschenhoek – Het bestuur van BVCB is er in geslaagd om binnen enkele weken na het voortijdige vertrek van Gerard van Ruitenburg een nieuwe hoofdtrainer te benoemen. Deze week staat Dick Boereboom (46) op het Hoekse trainingsveld en krijgt hij de selectie van BVCB onder zijn hoede. Het bestuur en Boereboom zijn een verbintenis van anderhalf jaar met elkaar aangegaan.

Rien Kuyvenhoven

Dick Boereboom was bezig aan zijn zesde seizoen in dienst bij sv Nootdorp. Hij begon als assistent van Bob Kootwijk, nam het eerste team het seizoen daarna samen met John Karelse onder zijn hoede. Daarvoor was hij trainer van DUNO, Quintus en het tweede team van HBS. De oud-prof van ADO Den Haag was op sportpark ’s-Gravenhout in Nootdorp bezig aan zijn vierde seizoen als eindverantwoordelijke. Met Nootdorp promoveerde hij naar de hoofdklasse en handhaafde zich vorig seizoen op de laatste speeldag. Vlak voor de jongste jaarwisseling kreeg Boereboom van het Nootdorpse bestuur te horen dat er per direct afscheid van elkaar werd genomen. Een vroegtijdig afscheid, dat de trainer totaal niet had zien aankomen en waarover hij behoorlijk teleurgesteld was.
Dick Boereboom startte bij de jeugd van Scheveningen. Bij deze club vielen zijn talenten op, want als 15-jarige maakte hij zijn debuut in het eerste van Scheveningen. Drie seizoenen later maakte hij zijn opwachting bij de landelijke A-junioren van wat toen nog FC Den Haag heette. Bij de Haagse jeugd en later bij de A-selectie van de profclub trainde hij onder andere onder de trainers Mark Wotte, Nol de Ruiter en Lex Schoenmaker. In 1996 eindigt zijn carrière als profvoetballer.
Dick Boereboom begon zijn loopbaan als trainer bij de club waar hij destijds ook voetbalde; hij werd assistent bij HBS. Vervolgens een jaartje Quintus en twee jaar DUNO. Vanaf seizoen 2014-2015 volgde sv Nootdorp waar Boereboom eerst assistent-trainer werd om later hoofdtrainer te worden. Onder zijn leiding promoveerde de Nootdorpers naar de hoofdklasse, maar maakte hij ook de degradatie naar de eerste klasse mee.
In het huidige seizoen zijn BVCB en sv Nootdorp ingedeeld in de eerste klasse B. De eerste competitiewedstrijd (1–3) op het terrein van BVCB maakt Boereboom als trainer van Nootdorp mee.
In de afgelopen weken is hij door BVCB benaderd om te solliciteren bij de Hoekse club.
Gezien de lage positie op de ranglijst zal het niemand verbazen wat de eerste doelstelling is: handhaving in de eerste klasse. Boereboom hierover: “Dat zal een hele klus worden. Maar ik houd van moeilijke uitdagingen”. Saillant detail is dat Boereboom zijn debuut als trainer van de Hoekse club zal maken tegen SV Nootdorp. Boereboom:”Zo komt mijn terugkeer op het terrein van Nootdorp eerder dan verwacht”.