vrijdag 29 mei 2020 | week 22
Home » Algemeen » Diamanten bruidspaar viert nogmaals ‘vrijgezellenfeest’
 Hans en Riet samen met hun drie dochters die maandag het diamanten feest weer even kwamen meevieren. De burgemeester bracht namens de gemeente een fraai boeket en een ingelijste kopie van de bruidsakte mee.

Diamanten bruidspaar viert nogmaals ‘vrijgezellenfeest’

Diamanten bruidspaar viert nogmaals ‘vrijgezellenfeest’

Berkel en Rodenrijs – Het was jaren geleden voor het diamanten bruidspaar liefde op het eerste gezicht en nog steeds zijn ze verzot op elkaar: Riet Biever en Hans Rens gaven elkaar al snel na die eerste kennismaking het ja-woord in het stadhuis van Den Haag en vierden maandag 28 oktober hun 60-jarig huwelijksfeest.

Trees Borkus-Henskens

Het weekend ervoor echter waren ze door hun kinderen en vrienden verrast; elk met een eigen ‘vrijgezellenfeest’. De mannen gingen naar de SS Rotterdam waar ze werden losgelaten in de escaperoom in het ruim van het schip. De vrouwen togen richting Hoogvliet waar een bruidsjaponnenparty wachtte. Iedereen kon passen wat ze wilde in combinatie met een hapje en een drankje, heel veel pret en leuke foto’s als herinnering.

Verhuizen populair

Riet (81) was de oudste in het Haagse gezin, maar ze werd gevolgd door een vijftal broers. Na school ging ze in het Zuidwal ziekenhuis aan de slag in de spijskamer; tot het moment dat de eerste dochter zich meldde. Hans (85) – thuis de een na oudste van de vier kinderen, wilde eigenlijk automonteur worden, maar bij de beroepskeuze werd hem gemeld, dat dit geen beroep met toekomst was en dus ging hij met zijn vader mee de bouw in. Even maar, want de zee trok. Hij meerde op zijn vijftiende aan en bleef als kelner bij de HAL (Holland Amerika Lijn) varen tot z’n 26ste. Het eerste jaar aan wal had hij het moeilijk, maar al snel ging hij in Scheveningen aan de slag als kelner in het Grand Hotel. Na vervolgens enkele jaren als buschauffeur gewerkt te hebben vertrok de familie richting Oude Pekela waar Hans het prima naar z’n zin had met een kaas-, noten- en snoepkraam op een Duitse markt vlak over de grens van Groningen. De drie dochters van het paar groeiden er op en een ervan ging regelmatig mee naar de markt. Riet had de zorg voor thuis en bovendien werd ze een kei in quilten. De familie verhuisde in totaal twaalf keer. Dat was 21 jaar geleden naar de Gerberasingel in Berkel en Rodenrijs, want met name Riet wilde graag terug naar het westen. Sinds een jaar woont het paar nu aan de Anthuriumsingel waar maandag de burgemeester op de koffie kwam om bruid en bruidegom te feliciteren.
Hans kan maar moeilijk stil zitten. Zeventien jaar was hij in het weekend actief op het pontje over de Rotte bij Bleiswijk. Nog steeds klaverjast hij bijna elke dag op diverse locaties. Zijn vrouw is graag thuis en ontvangt regelmatig vriendinnen die komen quilten. Ook reist zij nog af en toe naar een van de dochters die nog in Groningen woont, maar Hans is altijd weer blij als ze terug is en alles weer tot in de puntjes wordt verzorgd.
Zondag ging de hele familie, inclusief de zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen, aan tafel voor een feestelijk diner. Met daarbij onder andere alle spannende, lachwekkende en leuke verhalen die over tafel gingen van het vrijgezellenfeest!

Geef een reactie