donderdag 28 januari 2021 | week 04
Home » Nieuws » Demi Vollering zet zich op de kaart door hard te fietsen
Demi Vollering (r) op het podium van Luik-Bastenaken-Luik met naast haar winnares Annemiek van Vleuten (m) en Floortje Mackaij (3e). Foto: Erik de Weerd.

Demi Vollering zet zich op de kaart door hard te fietsen

“Het is erg leuk als ze je een klasbak noemen”

Demi Vollering zet zich op de kaart door hard te fietsen

Berkel en Rodenrijs – Tweeëntwintig jaar is ze pas. Demi Vollering heeft de afgelopen weken naam gemaakt bij het vrouwen fietsen. Winnaar van de Volta Limburg Classic, derde in Luik-Bastenaken-Luik, maar ook aansprekend waren de uitslagen in de laatste Amstel Cold Race en de Waalse Pijl met respectievelijk een zevende en vijfde klassering. Zelf is ze bescheiden over haar verrichtingen. “Het was een droom, dat ik dit zou kunnen bereiken.”

Rien Kuyvenhoven

Op het moment dat we haar spreken, was Luik-Bastenaken-Luik nog niet verreden. Het podium in Luik kleurde afgelopen zondag oranje met winnares Annemiek van Vleuten, Floortje Mackaij (tweede) en Demi Vollering als derde. Een uitzonderlijke uitslag weer voor haar als eerstejaars in deze grote wedstrijd.
“Ik ben er zelf ook een beetje beduusd van dat ik zulke goede resultaten boek”, vertelde ze afgelopen week. “Hoewel ik hard heb getraind. Natuurlijk waren er doelen, die heb je als jonge sporter altijd. Maar in eerste instantie droomde ik er alleen van dat ik dit kon halen in het eerste jaar bij zo’n grote (17 rensters) Pro Cycling Ploeg als Parkhotel Valkenburg”, is de Berkelse een beetje verbaasd over haar verrichtingen in de afgelopen wedstrijden voor de vrouwen bij de klassiekers.
Voor het eerste jaar Parkhotel Valkenburg, terwijl vorig seizoen ook andere ploegen naar haar talenten hebben gehengeld voordat ze tot overeenstemming kwam met haar huidige team. In het verleden was ze als Berkelse lid van ondermeer RWC Ahoy en het Pijnackerse Restore-Reppel om uiteindelijk via Swabo te belanden bij Parkhotel Valkenburg.
Team Parkhotel Valkenburg is in 2018 gestart met een geheel nieuw project: PushingDreams. PushingDreams staat voor het najagen van verschillende dromen, waarbij Team Parkhotel Valkenburg en alle sponsoren en partners uit alle macht de rensters ondersteunen. Demi Vollering heeft dit jaar haar focus gelegd op het wegwielrennen, en vooral op wedstrijden die niet vlak zijn. En dat bleek een heel goede zet. In 2018 begon Demi met een trainer, waarbij er gericht gewerkt werd naar de Thüringen Rundfahrt en Tour de Ardèche, wedstrijden die haar goed liggen. In vooral deze twee wedstrijden viel zij op door haar klimcapaciteiten.

Volle bak

“Klimmen is wel iets voor mij. Wedstrijden met hoogtemeters zijn zwaar en dat bevalt me. Er is ook een verschil tussen de twee afgelopen wedstrijden waarbij het tóch goed ging. De Amstel Gold Race is wat dat betreft het zwaarst met meer klimmetjes. De Waalse Pijl is meer een wedstrijd me lange klimmen en natuurlijk op het einde de muur van Hoei. Dat is wel een vervelend ding hoor. Maar het brengt ook een hoop enthousiasme bij je naar boven met al die mensen op de muur die staan je naar boven te schreeuwen. Daar op naar boven rijden is drie, vier minuten volle bak rijden”. Geeft ze uitleg over wat ze heeft doorstaan met de twee goede klasseringen. De muur van Hoei, wie kent hem niet? Deze muur is een waar wielermonument geworden sinds het ‘de scherprechter’ in de finish van de Waalse Pijl werd.

Leuk

Demi kijkt erg uit naar een mooie samenwerking met Team Parkhotel Valkenburg.
Ik ben erg blij dat ik deze kans heb gekregen. Het is een mooi team om verder te leren en mijzelf te ontwikkelen als een complete renster. Met Swabo Ladies heb ik afgelopen jaar enorme stappen gezet en al mijn doelen behaald, zelfs overstegen. Ik hoop dat we dit jaar met het team weer nieuwe doelen kunnen bereiken en mooie resultaten neer kunnen zetten”. Aldus Demi. Haar huidige team hoort volgens haar zeggen tot de top vijftien van de wereld waar je grote wedstrijden mag rijden. Met de Waalse Pijl reed ze haar vierde World Tour wedstrijd. Verrichtingen die er mogen zijn. En dat allemaal tussen rensters als Marianne Vos, Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen van wie ze zegt na afloop veel complimenten kreeg. En waar Marianne Vos haar zelfs een klasbak noemde. “Dat is erg leuk om te horen. Om in Limburg op het hoogste podium te staan is ook een mooie belevenis!”