vrijdag 4 december 2020 | week 49
Home » Algemeen » De ‘Week van het geld’ met Mister Cash
Mister Cash in actie bij De Parel.

De ‘Week van het geld’ met Mister Cash

De ‘Week van het geld’ met Mister Cash

Berkel en Rodenrijs – Midden in de ‘Week van het geld’ bracht Mister Cash samen met een collega een bezoek aan basisschool De Parel aan de Westersingel in Berkel en Rodenrijs en aangeboden door de gemeente.

Trees Borkus-Henskens

Op donderdag 15 oktober begon Mister Cash met zijn voorstelling bij de kleuters, waarna alle groepen die dag aan de beurt kwamen. Het werd een vrolijke show met een boodschap: voor geld is niet alles te koop, maar ook dat veel geld niet altijd gelukkig hoeft te maken.

Diverse kanten

“Als je niks doet verdien je ook niks,” was een van de uitspraken waar de kinderen het roerend mee eens konden zijn. Geboeid keken ze naar Mister Cash die op grote voet leek te leven en zelfs tovertrucjes presenteerde waardoor ze zich lieten verrassen. Zomaar een leeg zakje waar ineens geld uitkwam? Een leeg foto album waar toch plotseling postzegels in bleken te zitten? Pret alom, maar ook een serieuze kant die aan bod kwam. Tijd en geld delen; daar voelde het publiek wel voor. Samen werken, samen sparen en daar dan vervolgens samen iets mee doen. Mister Cash toonde een grote spaarpot; “Als je iets groots wilt kopen. Kun je hier lekker mee sparen tot je genoeg hebt om het te betalen!”
Maar, zo hield hij de kinderen ook voor, alleen maar werken? “Dan heb je nergens anders tijd voor en dat is ook niet de bedoeling! En als je geen geld hebt moet je buiten slapen…” De juf gaf een voorbeeld van de manier waarop het ook zou kunnen fijn te leven. “Genoeg werken en genoeg vrije tijd; daar word je blij van. Dan kun je spullen kopen en dingen ondernemen waar je gelukkig mee bent. En blij zijn met de dingen om je heen is ook voor de mensen om je heen of waar je mee omgaat fijner.”

Groot geld

De kinderen luisterden geboeid en leefden mee met de voorstelling. Bovendien bleven ze niet met lege handen achter, want Mister Cash had voor iedereen een grote gouden of zilveren munt meegebracht die hij aan het eind van de voorstelling uitdeelde, waarna hij samen met zijn assistente naar de volgende groep in de school wandelde.