maandag 8 maart 2021 | week 10
Home » Algemeen » De ‘Vraag van de week’

De ‘Vraag van de week’

De ‘Vraag van de week’

Vorige week vroegen we u of er voldoende sportaccommodaties voor iedereen zijn als het inwonersaantal fors blijft groeien. Ruim de helft van de stemmers denkt dat er te weinig accommodaties zijn, een zesde deel denkt dat het wel meevalt en krap een derde weet het niet.
De nieuwe vraag: Gaat u uw stem uitbrengen bij de Tweede Kamerverkiezingen?

Nadat er de afgelopen tijd eigenlijk alleen maar in de buitenruimte een beetje gesport en bewogen kon worden, antwoordt 38% met ‘nee, er zijn te weinig buitenaccommodaties’ en 17% met ‘nee, er zijn te weinig binnenaccommodaties’. Slechts 8% denkt dat er genoeg buiten- èn binnenaccommodaties zijn en ook 8% is van mening dat het genoeg is als de beschikbaarheid efficiënter over de week verdeeld wordt. Verhoudingsgewijs veel lezers geven aan het niet te weten (29%).

Verkiezingen

Als het van de rechter op de voorgenomen manier mag doorgaan, kunt u op 17 maart weer uw stem uitbrengen op een kandidaat voor een zetel in de Tweede Kamer. Alles is erop gericht dat de verkiezingen zo goed en zo veilig mogelijk verlopen. Zeventigplussers krijgen de kans om hun stem per post uit te brengen. Kwetsbare groepen mogen al op 15 of 16 maart naar het stembureau. Elke persoon die naar het stembureau gaat, mag zich door drie anderen laten volmachtigen om hun stem uit te brengen. Allemaal bedoeld om de verkiezingen door te laten gaan en iedereen toch in de gelegenheid te stellen zijn of haar stem uit te brengen. Want dat is een democratisch recht dat gekoesterd moet worden. Trouw commentator Willem Breedveld vond dat gevierd moet worden dat we mogen stemmen, dat we die vrijheid hebben en in het stemhokje onze mening mogen geven. En dat mag gevierd worden met taart, of op zijn minst een gebakje. Is het fysiek je stem uitbrengen echt wel veilig, gaat per volmacht stemmen wel altijd goed en zijn er risico’s aan het stemmen per post? Zijn er nu toch mensen die vanwege de coronacrisis niet gaan stemmen?

De vraag van week 7:

Bent u van plan uw stem bij de Tweede Kamerverkiezingen uit te brengen?

Ga naar de homepage van www.herautonline.nl en breng vóór maandag 22 februari eenmalig uw stem uit door te kiezen uit:

– ja, ik ga gewoon op 17 maart naar het stembureau
– ja, ik ben kwetsbaar en breng mijn stem al op 15 of 16 maart uit
– ja, ik ben 70-plusser en stem per post
– ja, ik laat iemand per volmacht mijn stem uitbrengen
– nee, ik mijd in deze coronatijd elke drukke plaats
– nee, de verkiezingen hadden uitgesteld moeten worden
– nee, ik ga nooit stemmen