zaterdag 6 maart 2021 | week 09
Home » Algemeen » De ‘Vraag van de week’

De ‘Vraag van de week’

De ‘Vraag van de week’

Vorige week vroegen we waar u het liefst met uw klacht over een onheuse of niet correcte behandeling door de gemeente naar toe zou willen gaan. Met stip bovenaan stond ‘natuurlijk naar de Gemeentelijke Ombudsman, omdat die de leefomgeving kent’ (53%).

Van de lezers die op deze vraag reageerden is 7% van plan daarvoor naar de Nationale Ombudsman te gaan. Van de klagers die iets met hun klacht doen zou 20% ‘gewoon naar de klachtenfunctionaris van de gemeente gaan’. De andere 20% gaat met de klacht nergens naartoe, omdat het toch niets zou helpen.

Sportaccommodaties

Het zou zomaar kunnen dat het aantal inwoners in Lansingeland van 62.384 naar 75.000 is gegroeid in 2030. Die inwoners moeten culturele uitstapjes kunnen maken, recreëren in de buitenruimte en sporten in binnensportaccommodaties of sportvelden. Tijdens het afgelopen coronajaar blijkt weer eens hoe belangrijk sporten in de buitenruimte is.
De gemeente heeft een vitale samenleving voor ogen, waarin iedereen actief mee kan doen. Sporten in georganiseerd verband of lekker bewegen in de buitenruimte. Het streven is zelfs om Lansingerland als de sportiefste gemeente op de kaart te zetten.
Voor 2021 zijn slechts twee investeringen gepland: een sport- en trainingsveld en een atletiekveld. WIJ Lansingerland wil graag een permanente voorziening voor een beachvolleybalveld. De Leefbaar 3B-fractie veronderstelt een toekomstig tekort aan sportvelden en accommodaties als de bevolking sterk gaat groeien. Een vierde sportpark zou dan nodig kunnen zijn. Daar zou dan planologisch wel rekening mee gehouden moeten worden. Het college van b. en w. denkt vooralsnog niet in die richting. Investeringen voor een vierde sportpark zijn dan ook niet in de meerjarenplanning opgenomen.

De vraag van week 6:

Zijn er volgens u voldoende sportaccommodaties voor iedereen als het inwonersaantal fors blijft groeien?

Ga naar de homepage van www.herautonline.nl en breng vóór maandag 15 februari eenmalig uw stem uit door te kiezen uit:

– ja, er zijn genoeg buiten èn binnenaccommodaties
– ja, als de beschikbaarheid efficiënter over de week verdeeld wordt
– nee, er zijn te weinig buitenaccommodaties
– nee, er zijn te weinig binnenaccommodaties
– weet ik niet